Oslavy 110 let založení  KAROSY 3. září  2005 ve Vysokém Mýtě.

Den otevřených dveří Karosy. Spanilá jízda veteránů. Program na vysokomýtském náměstí s ohňostrojem.
Den otevřených dveří Karosy. Spanilá jízda veteránů. Program na vysokomýtském náměstí s ohňostrojem.
Historie výroby silničních vozidel ve Vysokém Mýtě se začala psát již v roce 1895, kdy Josef Sodomka založil firmu „První východočeská výroba kočárů Josefa Sodomky". S rokem znárodnění Sodomkovy továrny v roce 1948 vstoupila do historie poprvé značka Karosa. Výroba autobusů pokračovala i v období privatizace a nástupu standardních tržních podmínek v první polovině 90-tých let. Do 111. roku své existence vstoupí Karosa jako silný člen společnosti Irisbus, druhého největšího výrobce autobusů v Evropě.

Z programu ve Vysokém Mýtě 3. září 2005

  • Den otevřených dveří v Karose . . . 9.00 – 16.00 hod.
  • Spanilá jízda veteránů . . . 12.30 hod.
  • Cyklistická soutěž na horských kolech . . . 13.00 hod.
Program na vysokomýtském náměstí: Moderátor Leoš Mareš, Václav Upír Krejčí, Michal Hudček, soubory z partnerských měst, Jaroslav Uhlíř, skupina Mt. Říp, Peter Nagy, ohňostroj.

Den oslav 110 let od založení Karosy odstartuje už dopoledne Den otevřených dveří ve výrobním závodě Karosy ve Vysokém Mýtě. Odpolední program na náměstí Vysokého Mýta bude zcela v duchu zábavy a odpočinku, na své si však přijdou i příznivci historie. Do bohatého programu akcí, soutěží, her a kulturních vystoupení zařadili organizátoři i spanilou jízdu automobilových veteránů včetně mnoha dnes už legendárních autobusů. Na náměstí, kde je plánován i dojezd a prohlídka těchto veteránů, budou pro veřejnost připraveny stánky s občerstvením, řemesly i zajímavými suvenýry. Sobotní program je určen nejširší veřejnosti z celé republiky a vstup na všechny akce je zdarma. Oslavy pořádá a připravuje společnost Karosa v úzké spolupráci s městem Vysoké Mýto

Ze dne otevřených dveří a spnilé jízdy veteránů přinese BUSportál fotoreportáž.
Zdroj: Tisková zpráva Karosa, Karosa Direct Mail

Oslavy 110 let založení  KAROSY 3. září  2005 ve Vysokém Mýtě.