Od 1. ledna se oficiálním distributorem výrobce autobusů VDL Bus & Coach stane TRUCK Trade
Luxusní autobusy VDL Futura FHD2 139/330 v barvách a s výbavou FlixBus společnosti Umbrella services

TRUCK Trade je autorizovaným prodejcem nákladních vozidel DAF a TATRA a byl již i partnerem VDL Bus & Coach Service. Nyní bude nabízet kompletní balíček včetně prodeje autobusů a poprodejního servisu.
TRUCK Trade je autorizovaným prodejcem nákladních vozidel DAF a TATRA a byl již i partnerem VDL Bus & Coach Service. Nyní bude nabízet kompletní balíček včetně prodeje autobusů a poprodejního servisu.
Mnoholetá spolupráce mezi společnostmi VDL Bus & Coach a TRUCK Trade vstoupí od 1. ledna 2021 do nové fáze: tímto dnem se TRUCK Trade stane oficiálním distributorem výrobce autobusů VDL v České republice a na Slovensku a od nového roku tak převezme všechny aktivity. Avšak prodej náhradních dílů již od 1. prosince 2020.

Je to pro nás logický a žádoucí krok,“ vysvětluje Ferdinand Brouwers, výkonný ředitel společnosti VDL Bus & Coach Czech Republic. "Díky dobrému a intenzivnímu partnerství se společností TRUCK Trade se nám v posledních letech podařilo položit pevné základy. Díky své vynikající organizaci prodeje a servisu jsou silným hráčem na místním trhu. Tento další krok naší spolupráce umožňuje společnosti VDL Bus & Coach optimálně využívat jejich síť.“

Kompletní balíček


TRUCK Trade je dlouholetým autorizovaným prodejcem nákladních vozidel DAF a TATRA a byl již i partnerem VDL Bus & Coach Service. Od loňského roku sídlí zastoupení výrobce autobusů v budově TRUCK Trade v Brně v České republice. Od 1. ledna 2021 tak bude nabízet kompletní balíček pro VDL Bus & Coach, včetně prodeje nových a použitých autobusů, dílů a poprodejního servisu. TRUCK Trade také přebírá dva ze čtyř zkušených zaměstnanců VDL Bus & Coach.

Společnost TRUCK Trade byla založena v roce 1994 a od počátku se zabývá prodejem a opravami nákladních vozidel a přípojné techniky, Po celou dobu je ryze v českém vlastnictví. Od roku 1999 je autorizovaným dealerem nizozemských nákladních vozidel DAF, od roku 2017 pak také české značky nákladních vozidel TATRA. Centrála společnosti a hlavní provozovna se nachází v Modřicích u Brna a další provozovny jsou v Brně - Slatině, Olomouci, Otrokovicích a Paskově. Celkem společnost zaměstnává 150 pracovníků.

Spolupráce

Obě společnosti - TRUCK Trade i VDL Bus & Coach se budou společně snažit o další rozšíření prodeje autobusů VDL, jejich servis a prodej náhradních dílů po celé České republice a Slovensku. Navzájem si budou předávat profesní a odborné znalosti, které využijí pro úspěšnou spolupráci.

VDL Bus & Coach


Mezi hlavní činnosti VDL Bus & Coach patří vývoj, výroba, prodej a poprodejní servis široké škály autobusů veřejné dopravy, autokarů a podvozkových modulů, přestavba nebo rozšíření mini a midi autobusů a nákup a prodej použitých autobusů. VDL Bus & Coach se skládá z několika provozních společností, které jsou společně aktivní na světovém trhu. Výroba probíhá v západní Evropě. Kvalita, bezpečnost, udržitelnost, životní prostředí, nízká spotřeba energie, pohodlí a nízké náklady na údržbu mají zásadní význam. V přechodu na dopravu s nulovými emisemi nabízí VDL Bus & Coach komplexní řešení a je nejen dodavatelem autobusů, ale také dodavatelem systémů.

Produkty VDL Bus & Coach se prodávají prostřednictvím celosvětové sítě našich vlastních kanceláří, dovozců a zástupců ve více než 30 zemích. U poprodejního servisu a údržby se zákazník může spolehnout na rychlé a bezchybné vyřizovaní v jednom z mnoha servisních míst. Velmi rozsáhlá distribuční síť zajišťuje, že náhradní díly jsou dodávány na místo určení co nejrychleji. Společnost VDL Bus & Coach se stala jedním z největších výrobců autobusů v Evropě.

VDL Group


VDL Bus & Coach je součástí VDL Group. Tato mezinárodní průmyslová společnost se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej polotovarů, autobusů a dalších hotových výrobků a montáž osobních automobilů. Sídlo společnosti se nachází v Eindhovenu. Od svého založení v roce 1953 se tato rodinná firma rozrostla na společnost se 106 provozními společnostmi rozloženými do 20 zemí, s přibližně 15 000 zaměstnanci a ročním obratem 5 780 miliard eur v roce 2019. Síla VDL Group spočívá ve vzájemné spolupráci mezi společnostmi.

V České republice známe VDL Futury například z linek UMBRELLA Services, resp. FlixBus, zakoupily je také společnosti REALITNÍ A DOPRAVNÍ, Kutná Hora, TVARBET MORAVIA Hodonín a UCHYTILCZ, Rudíkov. Svůj jubilejní 500. prodaný autobus předalo VDL Bus & Coach Czech Republic v březnu 2019, VDL Futura FHD2 odjela do společnosti NITRANS MG na Slovensko.