Novým šéfem Solaris Bus & Coach se stal Javier Iriarte

Rozhodnutím CAF Group a dozorčí rady Solarisu se od 1. ledna 2023 stal novým předsedou představenstva Solaris Bus & Coach sp. z o.o. pan Javier Iriarte.

Reklama

Rozhodnutím CAF Group a dozorčí rady Solarisu se od 1. ledna 2023 stal novým předsedou představenstva Solaris Bus & Coach sp. z o.o. pan Javier Iriarte.

Javier Iriarte byl od roku 2018 místopředsedou dozorčí rady Solarisu, zodpovídal i za oblast rozvoje strategie a transformace společnosti Solaris a má tak bohaté odborné zkušenosti v sektoru veřejné dopravy. Od roku 2020 byl také ředitelem strategie a transformace v oblasti kolejových vozidel CAF. 

Dříve pracoval ve společnosti McKinsey & Company, kde realizoval projekty v mnoha odvětvích, včetně automobilového, železničního, leteckého, lodního či pokročilých elektronických systémů. Je držitelem titulu MBA (Master of Business Administration) v IESE Business School (Barcelona) a University of California v Berkeley (Kalifornie, USA). Absolvoval také průmyslové inženýrství, magisterský titul získal na TECNUN - Universidad de Navarra (Donostia - San Sebastian) a na University of Washington (Seattle, USA).

Je pro mě velkou ctí, že můžu vést a sloužit takové fantastické firmě, jakou je Solaris. Děkuji členům dozorčí rady a CAF Group za projevenou důvěru. Společnost začíná novou kapitolu. Za posledních pár let jsme provedli obrovskou transformaci a stali jsme se lídrem e-mobility v městské dopravě v Evropě. Jsem přesvědčen, že spolu s celým naším týmem budeme pokračovat v cestě rozvoje a udržíme Solaris a CAF Group na pozici lídra udržitelné městské dopravy, která udává trendy v tomto oboru,“ řekl Javier Iriarte, nový předseda představenstva Solaris Bus & Coach sp. z o.o.

Javier Calleja, který řídil Solaris od října 2018, se rozhodl odejít z osobních důvodů. Po úspěšném absolvování prvního strategického cyklu, v rámci skupiny CAF, se rozhodl pokračovat v kariéře v jiném odvětví. „Příležitost, být předsedou představenstva společnosti Solaris a řídit tak vynikající společnost bylo pro mě fantastickým obdobím. Jednou z největších předností Solarisu jsou jeho zaměstnanci. Vést takové fantastické týmy byla jedinečná zkušenost. Jsem si jist, že Solaris pod vedením Javiera Iriarteho a jako součást skupiny CAF bude pokračovat v dynamickém rozvoji a růstu v odvětví mobility. Společnost má před sebou světlou budoucnost,“ řekl Javier Calleja.

Zdroj: Solaris Bus & Coach