Nový Iveco Crossway Natural Power jako první testovali na Ostravsku
Nový Iveco Crossway Natural Power jako první testovali na Ostravsku. Foto 3CSAD

Hodnocení cestujích i řidiče z dopravní skupiny 3ČSAD je velmi pozitivní. V listopadu autobus jezdil na lince Havířov-Ostrava.
Reklama
Hodnocení cestujích i řidiče z dopravní skupiny 3ČSAD je velmi pozitivní. V listopadu autobus jezdil na lince Havířov-Ostrava.
V první polovině listopadu jako první dopravce na světě testovalo ČSAD Havířov v ostrém provozu nový autobus Iveco Crossway LE 12 M CITY CNG. Vozidlo mělo zapůjčeno od 4. do 14. listopadu a jezdilo na příměstské lince Havířov – Ostrava.
 
Plynový IVECO Crossway LE Natural Power je novinkou tuzemského výrobce autobusů, která byla poprvé prezentována na veletrhu Busworld 2017 v belgickém Kortrijku. Model se pro svůj úsporný inovativní pohon stal vítězem soutěže Sustainable Bus Award Intercity 2018. Vozidlo jsme mohli vidět i na tuzemském veletrhu Czechbus, to už mělo jízdy na Ostravsku za sebou. Dopravce ho evidentně svěřil do rukou osvědčeného řidiče, autobus byl na veletrhu jako nový.

Hodnocení vozidla
Vozidlo je vybaveno velmi dobře nastavenou automatickou převodovkou, která v super EKO režimu poskytuje příjemný jízdní komfort bez nežádoucích záškubů, které jsou neodmyslitelnou součástí manuálního řazení. Řidič rovněž ocenil lepší výhled z vozidla, který umožňuje bezpečnější jízdu a odhlučnění, které je na velmi dobré úrovni.

Velice dobře bylo hodnoceno také uspořádání a estetika interiéru. Díky snížené podlaze v přední části a předním a prostředním dvojitým dveřím (1 200 mm) zaručuje Crossway Low Entry Natural Power cestujícím snadný nástup i výstup. K dispozici je také řada pohodlnějších sedadel, které nabízejí cestujícím komfortní a příjemnou jízdu. Nezaostává ani exteriér a celkový design vozu. Exklusivní řešení nádrží umístěných ve střeše vozu, patentované značkou IVECO BUS, v kombinaci s posílenou konstrukcí optimalizuje těžiště vozu, zlepšuje jeho stabilitu na vozovce a zvyšuje komfort pro řidiče i cestující. "Venkovní „dizajn" je úžasný a nikdy jsem se nesetkal s tím, aby nový autobus budil takovou pozornost, jako tento" podotkl řidič testovaného vozidla.

Zdroj: 3CSAD

Iveco Crossway Natural Power na veletrhu CZECHBUS