Nový autokar MAN Lion's Coach L pro fotbalový tým Hannover 96
Řidič Mirko Liesebach, hlavní trenér Mirko Slomka a prezident klubu Martin Kind

Pro MAN Lion’s Coach L se tak rozhodlo již osm prvoligových německých fotbalových mužstev.
Pro MAN Lion’s Coach L se tak rozhodlo již osm prvoligových německých fotbalových mužstev.
Autokar délky 13.8 m bude vozit tým a trenéra Mirko Slomku, který říká: "Kromě kabiny je právě autobus centrálním místem, kde je celé družstvo pohromadě bez přítomnosti pozorovatelů zvenčí. Před zápasy je velmi důležitá koncentrace na nadcházející utkání, po hře zase již v autobusu začíná proces regenerace. Náš nový týmový autobus se mi velice líbí, je moderní a komfortní a zejména co se týče vnitřního vybavení, byla naše přání vyplněna“. Exkluzivní vnitřní výbava byla na přání klubu Hannover 96 z velké části realizována ve spolupráci s partnerskou firmou Frenzel. Z celkem 32 kožených sedadel je 8 rozmístěno ve dvou skupinkách čelem k sobě se stolky s elektrickým spouštěním uprostřed, 18 míst je vybaveno kombinací stolků a opěrek pro nohy s elektrickým nastavováním. Satelitní a digitální příjem DVB-T a kvalitní multimediální zařízení s routerem WLAN pro individuální přístup na internet jsou rovněž součástí výbavy, stejně jako čtyři 19palcové monitory pro cestující. Měnič s 3 000 W poskytuje celkem 34 elektrickým zásuvkám v bočních stěnách elektrický proud 220 V potřebný pro provoz přenosných počítačů či nabíjení mobilních telefonů. Vestavěná kuchyňka je vybavena horkovzdušnou troubou, dřezem a plně automatickým kávovarem.

Motor MAN Common Rail o výkonu 440 kdíky technologii MAN PURE DIESEL® bez potřeby aditiv vyhovuje předepsané emisní normě. Vedle standardních bezpečnostních zařízení MAN jako ABS, ASR a EBS nabízí MAN Lion’s Coach L sériově rovněž ESP. Autobus má xenonové světlomety, přední a zadní kameru a vyhřívané čelní sklo.

MAN Lion’s Coach L je s více než 3 000 vyrobenými vozidly jedním z nejúspěšnějších zájezdových autobusů v historii MAN.
Technické údaje autobusu MAN Lion’s Coach L klubu Hannover 96
Délka/šířka/výška 13 800 mm/ 2 550 mm/ 3 820 mm
Rozvor 6 600 / 1 470 mm
Motor MAN 6válcový Common-Rail dieselový motor D2676 LOH26 (EEV)
Zdvihový objem 12 419 cm³
Výkon 324 kW / 440 k při 1 900 ot./min
Maximální točivý moment 2 100 Nm při 1 000 až 1 400 ot./min
Převodovka Automatizovaná 12stupňová převodovka MAN TipMatic® s intardérem
Podvozek vpředu: MAN nezávislé zavěšení kol
Podvozek vzadu: MAN hypoidní náprava
Palivová nádrž 525 l
Počet dveří 2
Počet míst k sezení 32+1+1
Příp. celková hmotnost 25 420 kg

Z TI MAN Truck & Bus Deutschland GmbH

Nový autokar MAN Lion's Coach L pro fotbalový tým Hannover 96
Slavnostní předání autobusu před stadionem AWD-Arena: Frank Krämer a Frank Hiller (MAN Truck & Bus), Gerrit Preckel, Wilhelm Lindenbe a Ingo Langhof (dopravce üstra Reisen)