Nové prémiové autokary Volvo 9700 na linkách FlixBusu ve Skotsku
McGill’s přidává do flotily pro FlixBus 18 autokarů Volvo 9700. Foto Richard Walter

Flotila 18 autokarů Volvo ve vysokém standardu je zahájením „tripartitní“ dohody mezi FlixBus, McGill’s a Volvo Buses. FlixBus a Volvo uzavřely dohodu o spolupráci před rokem, ta umožňuje dodávat autobusy Volvo do partnerských sítí FlixBus po celé Evropě.

 

Flotila 18 autokarů Volvo ve vysokém standardu je zahájením „tripartitní“ dohody mezi FlixBus, McGill’s a Volvo Buses. FlixBus a Volvo uzavřely dohodu o spolupráci před rokem, ta umožňuje dodávat autobusy Volvo do partnerských sítí FlixBus po celé Evropě.

 

Společnost McGill’s uvedla minulý týden do provozu první z 18 dalších autobusů Volvo 9700, které budou nasazeny na nové trase z Edinburghu do Aberdeenu přes Dundee, Dunfermline a Perth a také rozšíří frekvenci stávajícího spoje Glasgow-Aberdeen ze čtyř na sedmkrát denně.

Nejnovější přírůstky se přidávají k sedmi vozům Volvo 9700 v síti McGill’s-FlixBus, objednávka bude dokončena do konce června. S dalšími se počítá na nových trasách napříč Skotskem, FlixBus plánuje vybudovat největší síť meziměstských autobusů ve Spojeném království.

Andreas Schörling, výkonný ředitel FlixBus UK, říká: „Díky fenomenální poptávce jsme v 1. čtvrtletí 2023 zaznamenali nárůst cestujících o 190 procent ve srovnání s rokem 2022. Do léta zdvojnásobíme naši síť a ve Skotsku navýšíme služby pětinásobně. Autokary Volvo 9700 poskytují našim cestujícím fantastický zážitek s velkorysým prostorem pro sedadla, bezplatným Wi-Fi na palubě a dobíjením na sedadle jako standard.“

Partnerství nezávislého dopravce McGill’s a FlixBus začalo v roce 2021 a sehrálo velkou roli v rozvoji FlixBus na britském trhu. Dva první autokary z nejnovější generace modelu 9700 se dopravci osvědčily. "Zkušenosti s provozem na lince z Glasgow do Londýna jsou skvělé. Právě tato zkušenost přispěla k "tripartitní" dohodě o dodávkách těchto vozidel a těšíme se na pokračující pozitivní růst našeho vztahu," uvedl CEO Ralph Roberts. „Síť prodejců Volvo je po celé Velké Británii velmi silná, což nám dává jistotu, že kdybychom potřebovali, máme zkušené podpůrné týmy po celé zemi.“

Dohoda o spolupráci podepsaná v květnu 2022 mezi FlixBus a VolvoBuses umožňuje dodávat autobusy do partnerských sítí FlixBus po celé Evropě. Ta nyní poskytuje více než 400 000 denních spojení do více než 3 000 destinací ve 25 různých zemích.

FlixBus vyžaduje od svých partnerů mimořádně vysoké standardy a právě toto zaměření na kvalitu je, podle Volvo Buses, hnacím motorem rychlého růstu značky v celé Evropě.