Nové elektrické autobusy od ADL
Nový design autobusů ADL byl vytvořen jedním z vlastních designérů s přispěním studentů oboru automobilového a dopravního designu na University of Coventry. Foto ADL

Alexander Dennis přidává do svého portfolia s nulovými emisemi vlastní elektrické autobusy: minibus a dvoupodlažní autobus. K zákazníkům se mají dostat od konce roku 2023. Ve spolupráci s BYD dál pokračuje.
Alexander Dennis přidává do svého portfolia s nulovými emisemi vlastní elektrické autobusy: minibus a dvoupodlažní autobus. K zákazníkům se mají dostat od konce roku 2023. Ve spolupráci s BYD dál pokračuje.
Alexander Dennis (Alexander Dennis Limited, „ADL“) v budoucnu rozšíří svou řadu bezemisních autobusů, kromě vozidel postavených na podvozku od vybraných partnerů nabídne zákazníkům i vlastní vozidla.

K dispozici je první fotografie, která ukazuje nový designový jazyk. ADL uvádí, že "byl vyvinutý jedním z vlastních talentovaných průmyslových designérů s přispěním studentů předního oboru automobilového a dopravního designu na University of Coventry".

Autobusy pro Spojené království a Irsko se budou plně vyrábět v Británii. Podrobnosti a technické specifikace mají být zveřejněny v průběhu následujících měsíců.

Vozidla této nové generace budou již součástí nedávné objednávky elektrických dvoupodlažních Enviro500EV do Honkongu.
Ve Spojeném království, Irsku a na Novém Zélandu budou dále nabízeny bateriové elektrické vozy partnerství BYD ADL - Enviro200EV a BYD ADL Enviro400EV postavené ve spolupráci s BYD.

Důležitou součástí řady s nulovými emisemi bude tvořit také druhá generace vodíkového autobusu ADL Enviro400FCEV, které již plně sdílí technologii a klíčové komponenty hnacího ústrojí s připravovanými novými modely s pohonem na baterie. Tyto vodíkové vozy přijedou k zákazníkovi Liverpool City Region koncem tohoto roku.

Alexander Dennis je i nadále v čele přechodu na mobilitu s nulovými emisemi a tato investice do nejnovější technologie s nulovými emisemi dává provozovatelům, dopravním úřadům a městům možnost vybrat si z ještě širší škály autobusů,“ říká prezident a výkonný ředitel Paul Davis.

------
ADL je největším britským výrobcem autobusů a autokarů. Nabízí jednopodlažní a dvoupodlažní vozidla pod značkami Alexander Dennis a Plaxton a má v provozu více než 31 000 vozidel ve Velké Británii, Irsku, Evropě, Hong Kongu, Singapuru, Novém Zélandu, Mexiku, Kanadě a Spojených státech.