Nová společnost Flix North America pro severoamerický trh
FlixBus a Greyhound podnikají v USA společně od 21. října 2021. Dave Leach, dlouholetý generální ředitel ikonické společnosti Greyhound Lines, odchází na konci roku 2022 do důchodu a jeho funkci přebírá dosavadní provozní ředitel a prezident Bill Blankenship. Zároveň vzniká nová Flix North America Inc.. Foto Greyhound

Flix SE zakládá společnost Flix North America, Inc. s cílem zvýšit obchodní synergii a dohlížet na provoz společností FlixBus Inc. a Greyhound Lines, Inc. v USA, Kanadě a Mexiku.
Flix SE zakládá společnost Flix North America, Inc. s cílem zvýšit obchodní synergii a dohlížet na provoz společností FlixBus Inc. a Greyhound Lines, Inc. v USA, Kanadě a Mexiku.
Společnost Flix SE,  provozovatel společností FlixBus, FlixTrain, Kâmil Koç a Greyhound Lines, Inc. ("Greyhound"), oznamuje založení společnosti Flix North America, Inc. ("Flix North America"). Tento subjekt se sídlem v Dallasu bude dohlížet na provoz společností Greyhound a FlixBus v Severní Americe.

"Akvizice společnosti Greyhound v loňském roce byla pro společnost Flix významným krokem vpřed; rozšíření o dvě značky (dále Kâmil Koç v Turecku) pomohlo naplnit nedílnou součást naší růstové strategie, jejímž cílem je posilovat roli globálního hráče," řekl André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel společnosti Flix SE. "Zvýšením synergie značek FlixBus, Inc. a Greyhound Lines, Inc. pod hlavičkou Flix North America Inc. můžeme v budoucnu poskytovat spotřebitelům cenově dostupné, pohodlné, chytré a udržitelné řešení mobility mnohem efektivněji."

Klíčovým faktorem bude tým vedoucích pracovníků, v jehož čele stojí nově jmenovaný generální ředitel Kadir "Kai" Boysan, bývalý generální ředitel společnosti Kâmil Koç Buses, Inc. Boysan spolupracuje s Flixem od roku 2019, kdy společnost Flix SE převzala dopravce Kâmil Koç, a přináší cenné zkušenosti z vedení provozu přední turecké značky.

Generální ředitel společnosti Greyhound Lines Inc. Dave Leach, který ve společnosti pracuje více než 30 let, odejde na konci roku 2022 do důchodu. Leach zůstane ve společnosti jako strategický poradce až do svého odchodu do důchodu. Exekutivní místo předá provoznímu řediteli a prezidentovi Billu Blankenshipovi, který ve společnosti Greyhound působí již 25 let. "Daveovo vedení a odborné znalosti měly důležitý vliv na vytvoření pevných základů pro veškerý budoucí vývoj značky," řekl Schwämmlein. Leach nastoupil do Greyhoundu v roce 1986 jako pracovník odbavující zavazadla a v roce 2007 se vypracoval do pozice generálního ředitele této ikonické značky.

"Už více než 30 let jsem hrdý na to, že mohu být součástí tak úžasného týmu a legendární značky. Věřím, že Kai a společnost Flix North America tento odkaz nejen ochrání, ale díky svému globálnímu přístupu, chytrým technologiím a ekologickému zaměření jej ještě vylepší. Těším se na budoucí inovace, které tento nový subjekt přinese jak do sektoru meziměstských autobusů, tak službě komunitám po celých Spojených státech," uvedl Dave Leach.

Společnost Flix loni v USA koupila společnost Greyhound. Kâmil Koç i Greyhound jsou zavedené společnosti a značky, které se mohou pochlubit stoletou historií v oblasti cestovního ruchu. Nová struktura v USA zahrnuje také změnu v podnikání společnosti Kâmil Koç v Turecku. Novým generálním ředitelem společnosti Kâmil Koç se stává Cagatay Kepek, který je v současné době obchodním a provozním ředitelem.