MHD v Sokolově od ledna provozuje LIGNETA
LIGNETA podepsala smlouvu s městem 19. července 2018. Na splnění všech podmínek a standardů má šestiměsíční lhůtu. Foto LIGNETA

Na městské linky v Sokolově vyjede jedenáct nových nízkopodlažních autobusů MAN s komfortní výbavou.
Na městské linky v Sokolově vyjede jedenáct nových nízkopodlažních autobusů MAN s komfortní výbavou.
Městskou hromadnou dopravu v Sokolově a přilehlých obcích Březová, Lomnice, Citice, Těšovice, Svatava a Dolní Rychnov od 1. ledna provozuje společnost LIGNETA. Dopravce pro linky MHD pořídil jedenáct nových dieselových nízkopodlažních autobusů MAN.

Moderní vozidla vybavená vnějšími a vnitřními elektronickými panely zobrazujícími informace o trase linky a akustickým systémem hlášení zastávek od společnosti BUSE a odbavovacím systémem od Mikroelektroniky jsou do provozu postupně nasazována. Cestující, kteří zatím nemají zakoupenou čipovou kartu LIGNETA, si musí o novou požádat v informační kanceláří na autobusovém terminálu v Sokolově. Do poloviny února se mohou řidiči prokázat i dokladem o zakoupení platného kupónu původního dopravce. Papírovým lístkem se prokáží i v případě problémů s odbavením kupónem IDOK. Na úpravách odbavovacího systému společnost Mikroelektronika pracuje.

Západočeská LIGNETA nedávno zakoupila i osm nízkoemisních plynových autobusů MAN Lion's City pro provoz v okolí Chodova.


MHD v Sokolově od ledna provozuje LIGNETA