MAN restrukturalizuje autobusové podnikání

Novou funkci Head of Bus přebírá Barbaros Oktay a má rozšířené kompentence. Rudi Kuchta, který dosud řídil jednotku autobusů se stává generálním ředitelem výkonným ředitelem MAN Truck & Bus Austria.

Reklama

Novou funkci Head of Bus přebírá Barbaros Oktay a má rozšířené kompentence. Rudi Kuchta, který dosud řídil jednotku autobusů se stává generálním ředitelem výkonným ředitelem MAN Truck & Bus Austria.

MAN Truck & Bus reorganizuje řízení svého podnikání v oblasti autobusů v rámci komplexního balíčku opatření k transformaci jednotky.

V nově vytvořené roli „Head of Bus" (HoB) převezme odpovědnost za autobusovou část Barbaros Oktay. Bude přímo podřízen generálnímu řediteli MAN Alexandru Vlaskampovi a bude mít přímou organizační odpovědnost za řízení Bus Engineering, Production a Sales. Funkce Bus CFO (Chief Financial Officer), Bus CHRO (Chief Human Resources Officer) a Bus CPO (Chief Procurement Officer), které byly rovněž nově vytvořeny, vystupují jako obchodní partneři HoB.

"Barbaros Oktay je mezinárodně zkušený manažer s prokázanou kompetencí. Jeho hlavním úkolem bude důsledně implementovat náš komplexní balíček opatření ke zlepšení výnosů a k tomu, aby byl autobusový byznys opět trvale ziskový. Abychom zajistili, že se to podaří, výrazně jsme roli posílíli roli Head of Bus a celkovou podnikatelskou odpovědnost za autobusový byýnys MAN,“ říká Alexander Vlaskamp, generální ředitel MAN Truck & Bus SE. "Jménem celé výkonné rady bych rád přivítal Barbarose Oktaye v jeho nové roli a popřál mu, aby se mu v tomto zodpovědném úkolu nadále dařilo. Koneckonců, podnikání v oblasti autobusů bude i v budoucnu důležitou součástí produktového portfolia MAN - vedle nákladních automobilů, dodávek a motorů, jakož i služeb souvisejících s osobní a nákladní dopravou."

Barbaros Oktay zahájil svou kariéru v MAN Truck & Bus v roce 2004 ve výrobním závodě MAN Türkiye A.Ş. v Ankaře a od té doby zastával různé manažerské pozice v rámci autobusů skupiny. Naposledy zastával Oktay pozice vedoucího autobusových řešení ve společnosti TRATON a vedoucího autobusového inženýrství, produktového a projektového managementu ve společnosti MAN Truck & Bus SE jako senior viceprezident. Ve své nové pozici přebírá vedoucí roli v autobusovém byznysu MAN od Rudiho Kuchty, který se stává novým výkonným ředitelem MAN Truck & Bus Austria a nahrazuje Roberta Katzera. Katzer se po šesti letech v Rakousku stěhuje do MAN Truck & Bus SE a v nové struktuře převezme funkci vedoucího prodeje autobusů.

"Rudi Kuchta řídil obchod s autobusy řadu let a byl pro naše zákazníky důležitým a důvěryhodným kontaktem. Naposledy vedl obchod složitou fází pandemie, kdy došlo ke ztrátě důležitých prodejních trhů. Jménem celé výkonné rady , rád bych mu poděkoval za jeho mimořádné úspěchy a jeho velké nasazení v autobusovém byznysu a popřál mu hodně úspěchů v jeho dalším úkolu jako našeho nového generálního ředitele MAN Truck & Bus Austria,“ uvedl Alexander Vlaskamp.

MAN Truck & Bus


MAN restrukturalizuje autobusové podnikání
V nově vytvořené roli „Head of Bus" (HoB) přebírá v MAN Truck & Bus odpovědnost za autobusovou jednotku Barbaros Oktay. Odpovídá za řízení Bus Engineering, Production a Sales. Foto MAN