Kniha Osudová střetnutí s podtitulem Rozhovory s lidmi - s viníky i oběťmi

- kteří přežili dopravní nehodu od Karla Havlíka vyšla v květnu v pražském nakladatelství TRITON.
Reklama
- kteří přežili dopravní nehodu od Karla Havlíka vyšla v květnu v pražském nakladatelství TRITON.
Na co se nejčastěji ptá dopravní psycholog při vyšetřování řidičů? Jak na dotazy odpovídají oběti a viníci dopravních nehod? Co prožívají lidé po havárii? Může psycholog odhalit příčinu nehody a proniknout do duší agresivních motoristů? Existuje rozdíl mezi psychodiagnostikou a psychotesty? Jaký mají dopravní charakter selhávající řidiči?
Na tyto a mnoho dalších otázek odpovídá text knihy Osudová střetnutí s podtitulem Rozhovory s lidmi – s viníky i oběťmi - kteří přežili dopravní nehodu, od dlouholetého dopravního psychologa Karla Havlíka vyšla v květnu v pražském nakladatelství TRITON.

Mnohé o obsahu napoví výběr názvů z jedenadvaceti příběhů: Autobus řídil cynik, Tíha svědomí, Tři kříže u silnice, Hádka na čtyřech kolech, Pirát na vozíku, Neurotik na silnici, Agresivní invalida, Profesionální nehodář, Zpověď otce mrtvého syna, Selhání podnikatelky, Kmet za volantem… Rozhovory představují hlubinnou sondu do lidské psychiky a jsou ukázkami psychologického dialogu, který zpravidla vede dopravní psycholog s řidiči.

Kniha Osudová střetnutí je originálním příspěvkem k prevenci bezpečnosti silničního provozu a podobně jako obsáhlá publikace téhož autora Psychologie pro řidiče (Portál 2005), je určena především pro řidiče - amatéry a profesionály, učitele autoškol a dopravní výchovy, lékaře, klinické psychology, studenty psychologie, znalce z oboru silniční dopravy, dopravní policisty, vedoucí a personalisty dopravních firem, soudce, státní zástupce, advokáty aj.
Na internetu si knihu můžete koupit např. na www.tridistri.cz