Iveco ČR pomáhá jižní Moravě
Autobus BORS Břeclav ve čtvrtek 24. června 2021 zcela zničilo tornádo. Foto Společně pro Moravu

Tornádo zcela zničilo autobus BORS Břeclav, Iveco posílá do oblasti nový, půjčí i Magelys a nákladní vozy. Řidič autobusu bojuje o své zdraví.
Tornádo zcela zničilo autobus BORS Břeclav, Iveco posílá do oblasti nový, půjčí i Magelys a nákladní vozy. Řidič autobusu bojuje o své zdraví.
Pro dopravce BORS Břeclav, který následkem přírodní katastrofy přišel o autobus, poskytuje Iveco ČR  autobus Crossway Low Entry  Natural Power 13m, který bude po celou dobu prázdnin zajišťovat linkovou dopravu v postižených oblastech na Hodonínsku a Břeclavsku.

V inkriminované době, kdy se v oblasti přehnalo tornádo, řídil autobus BORS Břeclav na pravidelné lince Hodonín - Břeclav pan Robert. Tornádo vůz odneslo a ten se zastavil o drážní dům, který srovnal se zemí. Pan řidič leží v nemocnici ve Vídni a čeká ho pravděpodobně několik operací. Žije v obci Moravská Nová Ves, kde také s rodinou přišli všichni o střechu nad hlavou.  Na podporu jeho rodiny se pořádá sbírka v rámci Společně pro Moravu. Odkaz ZDE.

Iveco také posílá do Jihomoravského kraje dálkový autokar Magelys, který bude zajišťovat dopravu dobrovolníků na Benefiční koncert na podporu jižní Moravy s názvem „Koncert Naděje“, který bude přímo z Valtic přenášen  Českou televizí v sobotu 3. července.

Divize  Iveco Trucks vyčlenila 3 nákladní vozy, o jejichž využití v postižené oblasti probíhají jednání se zástupci Jihomoravského kraje a s krizovými štáby.

Četli jste i další podobný osobní příběh?