FPT Industrial bude společně s Microvast vyvíjet baterie

Společnost FPT Industrial (CHN Industrial) bude díky spolupráci s americkou Microvast vyvíjet vlastní baterie. Budou vyráběny v továrně v Turíně.
Reklama
Společnost FPT Industrial (CHN Industrial) bude díky spolupráci s americkou Microvast vyvíjet vlastní baterie. Budou vyráběny v továrně v Turíně.
"FPT Industrial, značka CHN Industrial, a technologická společnost Microvast se sídlem v Texasu, podepsaly Memorandum of Understanding, zaměřené na průmyslovou a obchodní spolupráci, která umožní FPT Industrial projektovat a vyrábět baterie in-house ve svém závodě v italském Turíně, a nabízet je třetím stranám", uvádí tisková zpráva.

"FPT Industrial je lídrem v alternativních pohonných systémech a tato dohoda nás více připraví na výzvy, kterým čelí náš průmysl," řekl Hubertus Mühlhäuser, generální ředitel CNH Industrial. "V rychle se vyvíjejícím odvětví se společnost CNH Industrial zavázala uzavřít partnerství s cílem poskytnout pokročilé alternativy k tradičním pohonům, a urychlit tak naši cestu k udržitelnému zítřku."

V rámci spolupráce navíc FPT Industrial navrhne a vyrobí novou eplatformu pro industrializaci kompletních elektrifikovaných pohonných systémů, přizpůsobených a dimenzovaných pro konkrétní mise, s cílem zaručit nejúčinnější výkon jak pro silniční, tak pro off-road aplikace.

Ukončení dohod se očekává v 1. čtvrtletí 2020.

Microvast, se sídlem v texaském Houstonu v USA, je lídrem na trhu v oblasti designu, vývoje a výroby ultrarychlých dobíjecích bateriových systémů s dlouhou životností a bezpečností pro elektrická vozidla. V těchto dnech oznámil změnu svého evropského sídla z Frankfurtu nad Mohanem do Ludwigsfelde v Braniborsku a od začátku roku 2021 zde také hodlá vyrábět baterie do užitkových a terénních vozidel. V Evropě je znám v souvislosti s flotilou elektrických autobusů VDL na amsterdamském letišti Schiphol, do kterých dodal baterie.