FlixBus otvírá spojení do Řecka
FlixBus nabídne spojení mezi Sofií a Soluní ve spolupráci s bulharským partnerem Detelina Drita. Společnost byla založena v roce 1995 a zabývá se zájezdovou dopravou s kvalitními autobusy a servisem. Foto Detelina Drita

Od 15. června propojí autobusy bulharského partnera FlixBus Sofii se Soluní. FlixBus operuje ve 40 zemích světa, ale do Řecka vyjede poprvé.

Od 15. června propojí autobusy bulharského partnera FlixBus Sofii se Soluní. FlixBus operuje ve 40 zemích světa, ale do Řecka vyjede poprvé.

Podle nejnovějších údajů Eurostatu je Řecko vedle Španělska, Itálie a Chorvatska čtvrtou nejoblíbenější dovolenkovou destinací v Evropě. FlixBus nabídne nové spojení  pětkrát v týdnu ve spolupráci s bulharským partnerem Detelina Drita.

"Naším posláním jako společnosti, která inovuje mobilitu v celosvětovém měřítku, je nabídnout cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování ještě většímu počtu lidí na celém světě. Poptávka po hromadné mobilitě roste a lidé stále více vyhledávají cenově dostupné dopravní prostředky. Řecko je strategickým trhem s vysokým potenciálem pro přepravní služby a my jsme rádi, že můžeme tento region připojit k naší celoevropské síti. Konkurenční trh nabízí zákazníkům větší výběr a vede k udržitelnějším možnostem mobility a dostupným cenám," podotýká André Schwämmlein, generální ředitel společnosti Flix. Spojení bulharské metropole se Soluní bude fungovat od čtvrtka do pondělí. Odjezd ze Sofie jsou stanoveny na 8:10, příjezd do Soluně ve 13:10, opačným směrem autobus odjíždí v 15:00, do Sofie dorazí ve 20:00. Základní cena za cestu ze Sofie do Soluně bude od 249 Korun. Na trati dlouhé přes 300 km autobus zastavuje také v Blagoevradu a v Sandanski.

Společnost FlixBus působí ve 40 zemích a obsluhuje více než 5 500 destinací po celém světě. V roce 2022 využilo služeb společností FlixBus, FlixTrain, Greyhound v Severní Americe a Kamil Koç v Turecku více než 60 milionů cestujících ve 40 zemích. Od založení společnosti FlixBus přepravil téměř 300 milionů cestujících.