Dva nové autobusy ISUZU pro MHD Pelhřimov
Do Pelhřimova koupil ICOM transport dva nové autobusy ISUZU o délce 8 metrů pro až 60 cestujících. Foto ICOM transport

Cestující Pelhřimovské MHD se od dnešního dne mohou svézt novými krátkými linkovými autobusy značky ISUZU NovoCiti Life.
Cestující Pelhřimovské MHD se od dnešního dne mohou svézt novými krátkými linkovými autobusy značky ISUZU NovoCiti Life.
Od roku 2020 brázdí ulice Pelhřimova nízkopodlažní osmimetrové ISUZU. V ostrém provozu jezdí bezproblémově. Cestující městské hromadné dopravy v Pelhřimově se tak v rámci modernizace mohou vozit dalšími dvěma novými autobusy NovoCiti Life japonského výrobce ISUZU.  

Nízkopodlažní ISUZU pojme až 60 cestujících. Pohon zajišťuje čtyřválcový motor o objemu 4,5 litrů. Zcela bezbariérový autobus je vybaven výklopnou plošinou pro kočárky či invalidní vozíky. Nechybí ani klimatizace, informační světelné panely nebo USB porty. Díky jeho délce, která činí 8 metrů, se autobus vyznačuje dobrou manévrovatelností. I při zachování malých rozměrů se ISUZU chlubí podobnými jízdními vlastnostmi jako běžné linkové autobusy a skvěle se hodí do městského provozu.

Autobus ISUZU se nám v ulicích Pelhřimova osvědčil, a proto jsme se rozhodli koupit další dva nové autobusů stejné značky, které se vyznačují novým modrým designem. Celková investice činí necelých 7 milionů korun,“ uvedla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport.