Dopravní podnik města Pardubic bude prodlužovat linku č. 15 do Přelouče,

a to do zastávky autobusové nádraží. V neděli 4. prosince proběhnou bezplatné propagační jízdy - také s autobusem Škoda 706 RTO.
a to do zastávky autobusové nádraží. V neděli 4. prosince proběhnou bezplatné propagační jízdy - také s autobusem Škoda 706 RTO.
Od 11. prosince dojde k prodloužení trasy linky č. 15, a to přes zastávky Opočínek odbočka, Valy, Přelouč Jaselská, Přelouč železniční stanice až na konečnou zastávku Přelouč, autobusové nádraží. Prozatím budou na této trasy přidány 4 páry spojů o víkendu. Nespornou výhodou cestování s MHD do Přelouče je cena, která zůstává stejná jako pro Zónu I+II, tedy 14,-/9,- pro držitele Pardubické karty a 16,-/14,- při zakoupení papírové jízdenky.
V souvislosti s tímto chystá dopravní podnik na neděli 4. prosince propagační jízdy s bezplatnou přepravou pro cestující. Každý kdo bude mít zájem, se může bezplatně projet a vyzkoušet si tak celou novou trasu. Pro propagační jízdy budou vyhrazeny 3 vozy – historický autobus Škoda RTO, autobus s pohonem na CNG a pro tuto akci zapůjčený autobus Iveco Crossway LE. Ve vozech budou průvodci, kteří poskytnou potřebné informace k dopravě a budou rozdávat informační letáky. Jízdní řády na tuto neděli jsou zveřejněny na www.dpmp.cz v aktualitách a platí pouze pro tento jeden den. Od 11.12. pak linka pojede v jiných, pravidelných časech.
Novinkou bude také prodloužení linky č. 12, která nyní končí na zastávce Tuněchody, kostel. Od 11. Prosince se bude prodlužovat přes další zastávku Tuněchody, Cihelna do Úhřetic.

TZ www.dpmp.cz