Do třetice z ATRONu: Dodávka systému sledování polohy vozidel

a dynamický informační systém pro Zagrebacki Elektricni Tramvaj d.o.o.
Reklama
a dynamický informační systém pro Zagrebacki Elektricni Tramvaj d.o.o.
Brno, březen 2006. Již v roce 2003 firma ATRON electronic GmbH vyhrála veřejnou zakázku na dodávku systému sledování polohy vozidel a dynamického informačního systému pro cestující v Záhřebu. Kontrakt byl oficiálně podepsán v červnu roku 2004. Celkový finanční objem tohoto projektu je okolo 7 milionů euro.

Zadavatel - společnost Zagrebacki Elektricni Tramvaj d.o.o. (dále jen ZET) byla založena v roce 1987 a dnes je jedna z největších dopravních společností v Chorvatsku s více než 4700 zaměstnanci.

ZET provozuje 118 autobusových a 15 tramvajových denních linek a 4 noční linky. Přibližně 700000 cestujících je přepraveno během pracovního dne. ZET očekává, že nová technologie přinese zatraktivnění veřejné hromadné dopravy v Záhřebu díky zvýšení dodržování jízdního řádu a garanci návazných spojů společně s dynamickým informačním systémem pro cestující.

V tomto roce by měla být do 585 autobusů a tramvají dokončena instalace palubních počítačů firmy ATRON s integrovaným digitálním hlásičem zastávek, GPS přijímačem. Mimo palubní počítač dodávka zahrnuje digitální radiové stanice a vnitřní informační panely.

Zdroj: TZ Tomáš Hebelka, SYSTEK
SYSTEK s.r.o. - dlouhodobý spolupracovník firmy ATRON electronic GmbH ve vývoji, výrobě a uživatelském servisu. Od roku 2004 generální zástupce pro Českou a Slovenskou republiku.
Firma ATRON electronic GmbH je jedna z předních dodavatelů systémů pro veřejnou hromadnou dopravu v německy mluvících zemích i v ostatních státech Evropy. Hlavní výhodou je systémové řešení, které zahrnuje všechny oblasti problematiky informačních systémů dopravní společnosti od palubního počítače s integrovanou tiskárnou přes mobilní a stacionární jízdenkové automaty, řízení tarifního systému s předplaceným jízdným, administrace přirážek k jízdnému až po sledování polohy vozidel s návazností na dynamický informační systém pro cestující. Vysoká kvalifikace zaměstnanců firmy ATRON je kombinovaná s více než 25-letou zkušeností. Systémy firmy ATRON používá více než 200 dopravních společností, palubními počítači firmy ATRON s integrovanou tiskárnou je vybaveno přes 25000 vozidel. Aktivity společnosti sou nasměrovány převážně na mezinárodní obchod.
ATRON je silný partner v oboru veřejné hromadné dopravy.

ATRON ve Skandinávii: Zakázky ve Švédsku ...