Do Brém přijely eCitaro s polovodičovými bateriemi
Mercedes-Benz předal v Brémách pět eCitaro s polovodičovými bateriemi. Foto Daimler

Mercedes-Benz předal pět autobusů eCitaro společnosti Bremer Straßenbahn AG v Brémách, dopravce objednal dalších 15 identických autobusů a 24 hybridních Citaro G.
Mercedes-Benz předal pět autobusů eCitaro společnosti Bremer Straßenbahn AG v Brémách, dopravce objednal dalších 15 identických autobusů a 24 hybridních Citaro G.
Bremer Straßenbahn AG (BSAG) letos a loni získala 65 Mercedes-Benz Citaro (sólo, kloubové a hybridní autobusy Citaro G). V pátek 17. prosince následovalo pět plně elektricky poháněných autobusů eCitaro. Třídveřové nízkopodlažní autobusy jsou vybaveny inovativními polovodičovými bateriemi s kapacitou 441 kWh. Lithium-polymerová baterie s pevným elektrolytem má kapacitu 441 kWh a pochází z francouzské dceřiné společnosti Bolloré Blue Solutions. Nabíjecí zásuvky na levé i pravé straně vozu zvyšují flexibilitu v autobusovém depu. Daimler Buses dodá i pět nabíjecích stanic o výkonu 150 kW a tři mobilní o výkonu 40 kW.

Po předání pěti eCitaro v německém městě Brémy podepsala BSAG objednávku na dalších 15. S identickou výbavou budou dodány v průběhu roku 2022. I zde bude součástí dodávky nabíjecí zařízení. Dopravce zároveň objednal 24 hybridních autobusů Citaro G. Úsporné a nízkoemisní kloubové autobusy splňují přísnou normu na úroveň výfukových plynů Euro 6E.

Bremer Straßenbahn AG uvádí, že provozuje téměř 350 tramvají a autobusů, které přepraví téměř 300 000 cestujících denně. Autobusová síť zahrnuje více než 40 linek o celkové délce kolem 500 kilometrů. BSAG chce do roku 2025 dosáhnout 50 procent klimaticky neutrálního provozu. Použitá elektřina pochází z vodních a větrných elektráren.