DB Schenker začne používat od roku 2024 první MAN eTruck
Po novém elektrickém těžkém nákladním vozidle MAN je podle výrobce již rok před zahájením výroby vysoká poptávka. Jako první ho objednala logistická společnost DB Schenker, a mělo by jít hned o 100 vozidel. Foto MAN

Poskytovatel logistických služeb DB Schenker plánuje do roku 2026 pořídit od MAN celkem 100 těžkých eTrucků. První vozidla MAN eTruck mají být podle podepsané smlouvy předána v první polovině roku 2024.

Poskytovatel logistických služeb DB Schenker plánuje do roku 2026 pořídit od MAN celkem 100 těžkých eTrucků. První vozidla MAN eTruck mají být podle podepsané smlouvy předána v první polovině roku 2024.

MAN hodlá vyrábět první MAN eTrucky v malé sérii v první polovině roku 2024 na výrobní lince v sídle společnosti v Mnichově. Po podpisu smlouvy je DB Schenker prvním pilotním zákazníkem. Společnost chce získat praktické zkušenosti co nejdříve. To také zahrnuje nastavení vlastní dobíjecí infrastruktury, inteligentní plánování tras a další digitální služby od MAN Digital Solutions, jako je eManager, ServiceCare a MAN Driver App. DB Schenker je proto podporován 360° poradenstvím od MAN Transport Solutions, včetně analýzy trasy, strategie nabíjení, plánování dobíjecí infrastruktury a optimalizace poptávky po energii.

Prvními MAN eTrucky pro DB Schenker mají být objemové tahače návěsů, „takzvané ultra tahače návěsů“, uvádí MAN. Vozidla budou mít výšku návěsu kolem 950 mm, což by mělo umožnit přepravu objemných přívěsů s vnitřní výškou 3 metry. Deset MAN eTrucků, které DB Schenker obdrží v roce 2024, budou ultratahače. Ostatní vozy, které mají být dodávány v letech 2025 a 2026, budou kombinací ultratahačů a nákladních vozů s výměnnou nástavbou.

Výroba budoucích eTrucků je v MAN připravována od roku 2021 v MAN eMobility Center, protože při náběhu elektromobility budou sjíždět konvenční dieselové a elektrické nákladní vozy z jedné montážní linky.

Základní komponenty eTrucků se budou v budoucnu vyrábět v Norimberku. MAN zde vyrábí vysokonapěťové baterie – v současnosti stále v malosériové výrobě, ale od začátku roku 2025 se budou baterie vyrábět ve velkých sériích. Za tímto účelem společnost v příštích pěti letech investuje do tradičního výrobního závodu na spalovací motory přibližně 100 milionů eur. Výrobce užitkových vozidel také dostává podporu od bavorské zemské vlády, která přislíbila příspěvek ve výši přibližně 30 milionů eur na financování energetického výzkumu a technologií na období 2023 až 2027.

DB Schenker bývá mezi prvními, kdo si objednává nová nákladní vozidla, platí to například pro Mercedes eActros, Volta Zero od Volta Trucks, H2 trucky od pronajímatele Hylane nebo eTrailery od Trailer Dynamics.

O MAN eTruck neuvádí zatím MAN žádné bližší technické údaje.