CZECHBUS letos nově doplní i unikátní „město v hale“

Veletrh SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS o dopravní telematice chytrých měst a konference Čistá energie v hromadné dopravě.
Veletrh SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS o dopravní telematice chytrých měst a konference Čistá energie v hromadné dopravě.
Plánovaná veletržní sezóna letošního podzimu v PVA EXPO PRAHA přinese i 11. ročník největšího středoevropského veletrhu autobusové dopravy CZECHBUS. Novinkou je souběžný veletrh SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS, který se bude věnovat dopravní infrastruktuře chytrých měst a přinese unikátní koncept simulace města ve výstavní hale.

Obě akce proběhnou 22. až 24. listopadu na nejmodernějším výstavišti v Praze, PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Partnerem veletrhu je Skupina ČEZ a oficiálními vozy jsou automobily značky FORD.

CZECHBUS opět přinese novinky a trendy z oboru

Profesionálové z oblasti české a středoevropské silniční hromadné dopravy se sejdou na tradiční události CZECHBUS, která je nejvýznamnějším B2B veletrhem oboru. Návštěvníkům nabízí technologické novinky a trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, telematiky nebo servisní techniky, možnost přímého setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také velmi zajímavý program. Významnost akce potvrzují také opakovaně udělené záštity od Ministerstva průmyslu a obchodu, Hospodářské komory ČR, Svazu průmyslu a dopravy ČR, Dopravního podniku hl. m. Prahy, Sdružení pro dopravní telematiku, Sdružení dopravních podniků ČR a Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy ROPID.

Letos si návštěvníci budou moci prohlédnout novinky autobusů od společností: SOR Libchavy, SCANIA  Czech Republic, ŠKODA TRANSPORTATION, TURANCAR, BUSPLAN,  KARSAN, ROŠERO, EvoBus Česká republika,  Bus Factory nebo KHMC.  Z oboru doplňků, vybavením a servisní techniky se budou prezentovat například: AD TECHNIK, ANVI TRADE, AUTO-BUS.cz, Mikroelektronika, MOLPIR,  CAR–MONT, ČEZ, Eberspächer Praha, BUSE, PAKRA ZF–SERVIS,  Slovak Lines,  STER, MAKRO–ND, Ing. Ivo Herman nebo WEBASTO.

Doprovodný program

První den veletrhu, v úterý 22. 11., zaplní Kongresový sál odborná konference o aktuálních trendech v odbavovacích a informačních systémech (OIS) ve veřejné osobní dopravě připravená Sdružením pro dopravní telematiku – Veřejná doprava „on line“. Následující den na ni naváže Konference Elektrické autobusy pro město, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services. Se svým zaměřením na elektrobusy a trolejbusy a jejich infrastrukturu je platformou pro komunikaci mezi jejich výrobci, provozovateli a uživateli a také nabízí důležité informace o možnostech financování a legislativě.

SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS – novinka letošního podzimu

Letošní novinkou je interaktivní, specializovaný B2B veletrh se zaměřením na dopravní infrastrukturu chytrých měst. Unikátní koncept veletrhu nasimuluje ve výstavní hale město, kde bude návštěvníky přepravovat autonomní autobus a jednotlivé zastávky pak budou tvořit výstavní expozice. Hlavními body budou zejména řízení dopravního provozu, řešení parkování, informační a odbavovací systémy, platební a satelitní technologie, elektrické dopravní prostředky pro veřejnou dopravu, infrastruktura pro městskou mobilitu a celkově městská doprava budoucnosti. Svou expozici představí mimo jiné i firmy jako E.ON, Spel, Colmex, Roboauto nebo BringAuto.  Stále je ještě možné se na veletrh přihlásit a zajistit si tak své místo pro prezentaci novinek a trendů v oboru.

Doprovodný program

Součástí veletrhu SCTS je dvoudenní konference na téma Čistá energie v hromadné dopravě, která proběhne ve dnech 22. – 23. 11. 2022. Partnerem konference je Skupina ČEZ a projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

Hlavními tematickými bloky jsou novinky a trendy elektrických autobusů, financování elektrických autobusů, Smart City řešení pro hromadnou dopravu a dotace.

V rámci programu vystoupí řečníci ze státních i nestátních organizací jako je například Ladislav Mlčák z Technologické agentury ČR s tématem Financování výzkumně – vývojových aktivit z programů TA ČR, Jakub Kott z E.ON Energie a. s. s přednáškou Provoz elektrických vozidel z hlediska infrastruktury a administrace, Josef Daněk z ANTHONYapp s. r. o. s tématem Smart parking/Smart mobility nebo David Michalička, starosta města Říčany s tématem Proč by mělo být MHD v malých městech zdarma.

Více informací včetně přihlášek na veletrhy na www.scts.cz a www.czechbus.eu.