Český plynárenský svaz vybere nového výkonného ředitele
Setkání s europoslanci v Bruselu 17. května - diskuze k reakcím českého a slovenského plynárenství na bezprostřední výzvy, možná řešení a jejich důsledky. Lenka Kovačovská, výkonná ředitelka ČPS), Richard Kvasňovský, výkonný ředitel Slovenského plynárenského a naftového svazu a Maria Malová, ambasadorka EU za podpory CZ in EU a za české společnosti Michal Slabý, ředitel pro strategii NET4GAS a Jan Zápotočný, místopředseda představenstva E.ON Energie. Foto ČPS

Lenka Kovačovská odchází po čtyřech letech z ČPS k 31. 5. 2022, dočasně ho povede Veronika Vohlídková. Obor plynárenství má důležitou roli při nástupu Green Deal.
Reklama
Lenka Kovačovská odchází po čtyřech letech z ČPS k 31. 5. 2022, dočasně ho povede Veronika Vohlídková. Obor plynárenství má důležitou roli při nástupu Green Deal.
Řízením Českého plynárenského svazu (ČPS) byla nově pověřena Veronika Vohlídková. Dosavadní ředitelka legislativně-strategického odboru ČPS nahradí ve funkci výkonné ředitelky Lenku Kovačovskou. ČPS povede do té doby, než bude skončeno výběrové řízení na tuto pozici.

Chtěl bych poděkovat Lence za čtyři roky usilovné práce. Zejména bych vyzdvihl její přínos pro tvorbu celé řady legislativních norem a za popularizaci i tak odborných témat, jako je využití zelených plynů v energetice nebo plynová mobilita. Výrazně se rovněž podílela na transformaci ČPS v moderní viditelnou instituci, která je vyhledávaným partnerem jak pro státní a veřejnou správu, tak pro firmy ze sektoru plynárenství,“ řekl Martin Slabý, předseda Rady ČPS.

ČPS nyní disponuje po odborné a lidské stránce velmi silným týmem. Jeho sestavení bylo nedílnou součástí mojí role stejně jako propagace a prosazování zájmů plynárenství. Můj mandát jsem splnila,“ doplnila Lenka Kovačovská.

Veronika Vohlídková vystudovala obor Mezinárodní obchod na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. V letech 2011 až 2016 pracovala v ČEZ, kde se věnovala zejména evropské agendě se zaměřením na finanční legislativu a regulaci. V letech 2016 až 2018 působila v NET4GAS na pozici senior specialisty pro regulaci. Od listopadu 2018 je v Českém plynárenském svazu ředitelkou legislativně-strategického odboru. Od listopadu 2019 je členkou představenstva České vodíkové technologické platformy.

Hlavním posláním ČPS je vyvíjet činnost ve prospěch odborných zájmů a potřeb plynárenského oboru, zvyšovat jeho odbornou úroveň, zprostředkovávat přenos plynárenských informací a zastupovat české plynárenství na mezinárodní úrovni. V současné době řeší plynárenství zelenou a udržitelnou budoucnost při využití biometanu a vodíku v rámci Green Deal a s ním spojeném nástupu obnovitelných a nízkoemisních plynů.



Český plynárenský svaz vybere nového výkonného ředitele
Český plynárenský svaz od 1. června dočasně povede Veronika Vohlídková. Foto ČPS