Části "Bus of the Year 2011" VDL Citea se vyrábějí v České republice
Citea SLF

V ECOSu vyrábějí komponenty pro výrobce autobusů VDL Bus & Coach, IVECO CR, HEULIEZ Bus, SOR, VISEON Bus.
V ECOSu vyrábějí komponenty pro výrobce autobusů VDL Bus & Coach, IVECO CR, HEULIEZ Bus, SOR, VISEON Bus.
Společnost ECOS Choceň s.r.o ( ECOS), vznikla v roce 1996 jako společnost s ručením omezeným, transformací firmy vlastněné fyzickými osobami, založené roku 1990. ECOS v prvopočátku vyráběl v pronajatých prostorách. Pro rozvíjející se výrobu v roce 1998 získal do vlastnictví a následně v letech 1998-2001 upravil prostory v bývalém pivovaru v Chocni. V rámci rekonstrukce vznikly 3 moderní výrobní haly, a to včetně moderního sociálního zázemí a administrativní budova. V letech 2003 – 2004 vybudoval ECOS v Choceňském areálu novou lakovnu a modelárnu. V roce 2006 rozšířil výrobní aktivity včásti bývalých kasáren ve Vysokém Mýtě. Zde mj. vznikl i nový administrativně-provozní objekt, ve kterém jsou kanceláře vedení firmy, pracoviště vývojových a výrobních konstruktérů a technologů, centrální informační technologie společnosti a sociální zázemí pro zaměstnance pracující v areálu. Společnost disponuje ve dvou provozovnách výrobními prostory o celkové rozloze 6200m2, zastřešenými skladovacími prostory o ploše 2000m2 a dále disponuje volnou skladovací plochou o rozloze cca 5000m2. Firma zaměstnává cca 100 kmenových zaměstnanců v provozech Choceň a Vysoké Mýto. Aktuálně se chystá výstavba nového vývojového centra společnosti a nové lakovny.

Do roku 1998 byla výroba společnosti zaměřena na strojírenskou a opravárenskou činnost, a to především vývoj a výrobu katalyzátorů pro autobusy a antikorozní ochrany dopravních prostředků. Postupně byla rozšířena na strojírenskou výrobu pro automobilový průmysl. V současnosti dodává ECOS pro autobusovou výrobu např. kompletní svařované podvozky pro autobusy, kompletní bočnice pro autobusy, přední a zadní panely autobusů, tj. lepené konstrukce (železné kostry a lamináty) vybavené světly, stěrači a elektrovýzbrojí a náhradní díly pro autobusy,

Zdroj ECOS Choceň s.r.o

Části "Bus of the Year 2011" VDL Citea se vyrábějí v České republice
Z exportního programu: komponenty pro VDL Ambassador (zelená přední a zadní stěna), Heuliez Bus GX 127 (šasi) a Viseon LDD (bočnice).