Až 815 autobusů MAN pro Deutsche Bahn
MAN Lion’s City. Ilustrační foto MAN Truck & Bus

DB Regio Bus investuje částku v řádech stovek milionů EUR.
Reklama
DB Regio Bus investuje částku v řádech stovek milionů EUR.
Společnosti DB Regio Bus a MAN Truck & Bus podepsaly rámcovou smlouvu na dodání 815 autobusů pro městskou a regionální dopravu. Největší německý poskytovatel autobusové dopravy podle smlouvy odebere v letech 2015 a 2016 až 435 městských a linkových autobusů v hodnotě 100 milionů EUR. Pro roky 2017 a 2018 má DB Regio Bus opci na dalších 380 vozidel v hodnotě zhruba 90 milionů EUR. Rámcová smlouva zahrnuje moderní městské a linkové autobusy typů MAN Lion’s City, MAN Lion’s City Ü a dále MAN Lion’s City G / GÜ v různých délkách a bezbariérových nízkopodlažních variantách.

Všechna vozidla jsou vybavena výkonnými a zároveň úspornými motory Euro 6. K tomu autobusy disponují managementem převodovky závislým na topografii, který se stará o další snížení spotřeby paliva i emisí výfukových zplodin. Během jízdy se automaticky aktivuje nejefektivnější program řazení, a to v závislosti na sklonu terénu, respektive na klesání či stoupání trasy.

Pro společnost MAN Truck & Bus je to pokračování dlouholetého partnerství s největším provozovatelem autobusové dopravy v Německu, s DB Regio Bus. Obchodní vztahy mezi společnostmi MAN Truck & Bus a Deutsche Bahn trvají již několik desetiletí. Po celém Německu je v současnosti pro společnost Deutsche Bahn v provozu zhruba 2 000 vozidel značek MAN a NEOPLAN.
DB Regio Bus vede podnikání Deutsche Bahn v regionální autobusové dopravě a v oblastech aglomerací. Součástí toho je síť 22 autobusových společností a více než 70 majetkových účastí v dopravních společnostech v Německu. Koncern je největším subjektem nabízejícím autobusovou dopravu na území Německa.
Z TZ MAN Truck & Bus