Autobusy v akci na BUS2BUS už zítra
Přípravy na veletrh jsou v plném proudu. Foto BUS2BUS

Ve středu 27. dubna začíná na berlínském výstavišti Messe dvoudenní veletrh BUS2BUS. Návštěvníkům se představí i pražský elektrobus Škoda E'CITY.
Ve středu 27. dubna začíná na berlínském výstavišti Messe dvoudenní veletrh BUS2BUS. Návštěvníkům se představí i pražský elektrobus Škoda E'CITY.
Návštěvníky čeká v Berlíně pestrý program. BUS2BUS kombinuje tři události pod jednou střechou: Veletrh, kde vystavovatelé z Německa a ze  zahraničí prezentují své novinky, Future Forum a BDO Congress se zajímavým programem přednášek a diskuzí a BUS2Specials s různými formáty pro networking.

Mezi hlavní témata veletrhu patří udržitelnost a inovace se zaměřením na alternativní pohony. Na venkovním prostoru "Outdoor Display" budou mít odborní návštěvníci příležitost vyzkoušet si naživo nová vozidla a dokonce sami usednout za volant a udělat si představu o nových modelech ekologických autobusů. Představí se značky K-Bus, Karsan, Anadolu Isuzu, CaetanoBus, Ebusco, OTOKAR, MAN a také ŠKODA ELECTRIC, která přiveze na veletrh pražský elektrobus Škoda 36BB – E’CITY. Kromě vozidel bude příležitost prohlédnout si a otestovat také potřebnou infrastrukturu, například Kemppower bude zastoupena svými DC nabíječkami řady T.

Vystavovatelé považují veletrh za důležitou příležitost k prosazení tématu udržitelnosti. Thomas Hering, ředitel prodeje, ABB: „Cílem ABB E-mobility GmbH je ukázat, jak může fungovat udržitelná mobilita v odvětví autobusů. Proto se těšíme na naši první účast na BUS2BUS."

Tanya Altmann, Senior Viceprezidentka Bus Mobility ve skupině Škoda Transportation: „Jsme rádi, že můžeme na BUS2BUS prezentovat naše úspěšné a udržitelné produkty všem v Německu. Naše skupina vyrobila první trolejbus před 85 lety. Náš sortiment samozřejmě zahrnuje také bateriové autobusy a autobusy na palivové články. Máme vše, co moderní města potřebují.“

Boris Höltermann, jednatel společnosti VDL Bus & Coach Deutschland GmbH: „BUS2BUS je první akce v autobusovém průmyslu, která se koná po dlouhé přestávce, těšíme se na atmosféru a osobní výměnu názorů na současnost i budoucí výzvy. Na našem stánku odborným návštěvníkům ukážeme naši novou generaci autobusů Citea, protože „nulový kompromis“ je novým standardem VDL Bus & Coach.“