ATRON je silný partner v oboru veřejné hromadné dopravy.

Connex Sachsen-Anhalt GmbH, člen Connex Group v Německu, podepsal v prosinci 2005 kontrakt s firmou ATRON electronic GmbH na dodávku kompletního systému, který zahrnuje prodejní automaty, mobilní vybavení pro přepravní kontrolu a administrativní software ATRIES.
Reklama
Connex Sachsen-Anhalt GmbH, člen Connex Group v Německu, podepsal v prosinci 2005 kontrakt s firmou ATRON electronic GmbH na dodávku kompletního systému, který zahrnuje prodejní automaty, mobilní vybavení pro přepravní kontrolu a administrativní software ATRIES.
Brno, březen 2006. ATRON electronic GmbH z Mnichova je jeden z předních dodavatelů odbavovacích systémů a systémů pro sledování polohy vozidel veřejné hromadné dopravy. Systémová řešení firmy ATRON jsou implementována na nové trhy a kontinuálně vyvíjena. To zaručuje, že firma ATRON je silný partner v oboru veřejné hromadné dopravy. Firma vybavila více než 200 dopravních společností systémy ATRON DEBAS. Firma oslavila již 25 let své existence a její expanze se zaměřuje na mezinárodní trhy. Firmu ATRON electronic GmbH zastupuje na českém a slovenském trhu firma SYSTEK s.r.o..

Connex Group je přední soukromá společnost v oblasti veřejné hromadné dopravy a je zákazníkem firmy ATRON electronic GmbH již několik let. Po NOB (Nord-Ostsee-Bahn), NWB (Nord-West-Bahn), BOB (Bayerische Oberlandbahn) a LausitzBahn, HarzElbeExpress (HEX) - Connex Sachsen-Anhalt Gmbh bude také vybaven technologií firmy ATRON, která začala být implementována v prosinci 2005.

V Německu společnost Connex Group zahrnuje okolo 30-ti dopravních společností s 3300 zaměstnanci. V roce 2004 dosáhla společnost obrat okolo 336 milionů euro.

V regionální železniční dopravě firma Connex Verkher GmbH obsluhuje okolo 20-ti linek s více než 1600 kilometry, na kterých jezdí více než 150 moderních železničních vozů. Tato doprava přepraví více než 21 milionů cestujících ročně se sedmi regionálními železničními společnostmi. Ve veřejné dopravě Connex v Německu disponuje 1250 autobusy, 26 tramvaji, 2300 zaměstnanci a přepraví ročně okolo 104 milionů cestujících. Connex Verkehr GmbH úspěšně spolupracuje se 17-ti lokálními dopravními společnostmi.

Dodávka pro HEX zahrnuje 20 mobilních jízdenkových automatů typu ATRON FA 321, které jsou instalovány ve vlacích pro komfortní zakoupení jízdních dokladů přímo ve vlaku. Tyto automaty akceptují mince, bankovky a bankovní platební karty. Ovládání je řešeno pomocí dotykových LCD displejů, které zaručují flexibilní rozvržení funkcí na celou plochu displeje se zohledněním požadavků cestujících pro rychlé a jednoduché odbavení.

Mimo to budou dodány mobilní osobní pokladny typu ATRON MR 120, které slouží také pro zpracování přirážek k jízdnému v rámci přepravní kontroly.

Aplikace ATRIES je velice důležitým článkem celého řešení. ATRIES není pouze účetním software, ale také zahrnuje administraci zákazníků, přirážky k jízdnému a také pomocné účetnictví a tarifní systém v jedné aplikaci. ATRON nabízí kompletní řešení, které může být jednoduše rozšiřováno.

Firma SYSTEK s.r.o. dlouhodobě spolupracuje s firmou ATRON electronic GmbH. Spolupráce je zaměřena na vývoj, výrobu a uživatelský servis. V roce 2004 se firma SYSTEK s.r.o. stala generálním zástupcem pro Českou a Slovenskou republiku.
Tomáš Hebelka, SYSTEK