Accessible Mobility Solution v Římě

Arriva vstupuje do sektoru dobře přístupné dopravy v Římě s 240 speciálními vozidly pro 228 linek.
Arriva vstupuje do sektoru dobře přístupné dopravy v Římě s 240 speciálními vozidly pro 228 linek.
Společnost Arriva Italy zahájí specializovanou službu jako součást nové smlouvy v Římě na poskytování dopravy pro studenty se sníženou pohyblivostí a speciálními vzdělávacími potřebami. Arriva bude zajišťovat 80 procent smlouvy, společnost Meditral, zaměřená na dopravu ve zdravotnictví, zbývajících 20 procent.

Na kontrakt bude nasazeno více než 240 speciálních vozidel pro devět cestujících a dva invalidní vozíky, které na 228 linkách každý den přepraví kolem 1 000 cestujících.

Dominic Palleschi, výkonný ředitel pro kontinentální Evropu v Arriva Group, řekl: „Naše společnost se snaží o inkluzivitu, jsme nesmírně hrdí na tým v Itálii, který spolupracoval římskými úřady pro osobní dopravu a společně navrhli řešení, které učiní město přístupnějším pro studenty“.

Arriva působí na italském trhu od roku 2002, především v severní Itálii, zajišťuje také kyvadlovou dopravu na letištích v Turíně a Miláně. Ročně 2 500 vozidel ujede přibližně 100 milionů autobusových kilometrů, zaměstnává 3 500 zaměstnanců.