47 kloubových Credobus Econell pro VOLÁNBUSZ
Díky kontraktu s VOLÁNBUSZ mohla být obnovena léta pozastavená maďarská výroba kloubových autobusů. První vozidla Credobus Econell by měla být k dispozici na jaře. Foto Kravtex-Kühne Group

Maďarská skupina Kravtex-Kühne ukázala první Credobus Econell 18 Next. Díky kontraktu s největším autobusovým dopravcem VOLÁNBUSZ se podařilo obnovit domácí výrobu autobusů. Informační panely pro tyto vozy dodává společnost Bustec.

Maďarská skupina Kravtex-Kühne ukázala první Credobus Econell 18 Next. Díky kontraktu s největším autobusovým dopravcem VOLÁNBUSZ se podařilo obnovit domácí výrobu autobusů. Informační panely pro tyto vozy dodává společnost Bustec.

Na konci prosince 2022 podepsala společnost Credobus a největší (státní) maďarský provozovatel autobusové dopravy, VOLÁNBUSZ Zrt ., kupní smlouvu na dodávku 47 příměstských kloubových autobusů. Jedná se o první objednávku na Econell 18 Next, nový kloubový model výrobce Kravtex-Kühne Group představený v roce 2021. Hodnota objednávky je 4,83 miliardy HUF.

Díky kontraktu mohla být obnovena léta pozastavená maďarská výroba kloubových autobusů. První vozidla by měla být k dispozici na jaře, uvádí tisková zpráva koncernu.

Credobus Econell 18 Next je, podle Kravtex-Kühne, nejlehčí kloubový autobus na světě v kategorii 18 metrů. Jeho hmotnost je asi 14 tun místo obvyklých 17-18.

Při testování prototypu u dopravního podniku na vytížených příměstských linkách vyprodukoval o 15-20 % nižší spotřebu než současné autobusy ve flotile. Konstrukce umožňuje ušetřit v průměru více než 4 000 litrů paliva ročně, v hodnotě více než 5 000 EUR na autobus.

90 % plochy autobusu určené pro stání 70 osob je umístěno na nízkopodlažní části, dále přepraví 56 sedících cestujících (5 osob / m2) .

Autobusy Credobus Econell 18 Next pro VOLÁNBUSZ ve výrazné barvě jsou klimatizované, třídveřové, jsou poháněny šestiválcovým motorem FPT NEF 6 (Iveco Tector 7) o objemu 6 728 cm³, který produkuje výkon 320 hp (235 kW), maximální točivý moment 1 100 Nm a splňuje emisní normu Euro 6 E. Přenos výkonu zajišťuje vylepšená 6+1stupňová automatická převodovka ZF EcoLife 2. Ve výbavě jsou ultraširoké informační monitory pro cestující, vnitřní i vnější informační panely dodává společnost Bustec. Dále jsou vozy vybaveny kamerovým systémem, systém počítání cestujících, sedadla mají držáky na telefon a USB nabíječky.

Výrobce zdůrazňuje, že montáž i výroba dílů probíhá z velké části v Maďarsku, samonosná rámová konstrukce, odpružení a kovové díly jsou také vyrobeny společností Kühne, která patří do koncernu. Hlavní komponenty pocházejí od předních evropských výrobců, jako jsou FPT, ZF (automatická převodovka se vyrábí v závodě německého výrobce v Egeru), Knorr-Bremse, Eberspächer a Continental.

Bustec letos kromě těchto kloubových autobusů vybaví informančními LED a LCD panely dalších 200 autobusů Kravtex-Kühne  o délce 12 metrů. 

Řada Econell Next je k dispozici v midi, solo a kloubových verzích s možností dieselového a v budoucnu elektrického pohonu. Letos by měl být představen elektrický sólo model a v roce 2024 kloubový.