Reklama
Reklama
person rebus  date_range 19.03.2024

Regionalverkehr Köln GmbH (RVK) rozšiřuje svůj vozový park o 20 nových autobusů na palivové články. Devět z nich jsou standardní Solaris Urbino 12 Hydrogen a jedenáct dalších kloubových autobusů Solaris Urbino 18 Hydrogen. V oblastech obsluhovaných RVK budou nasazeny do konce dubna 2025.

Zakázka je založena na rozhodnutí z jara 2022 o financování od Spolkového ministerstva pro digitalizaci a dopravu (BMDV) ve výši téměř 34 milionů eur na pořízení celkem 108 vodíkových autobusů s palivovými články pro RVK do roku 2025. Do budoucna je finanční podpora z úrovně Federální německé vlády ukončena. Na nákup vozidel bylo vyhlášeno několik zadávacích řízení, včetně kloubových vozidel, která už byla na trhu dostupná. Celkem je podpořen nákup 29 kloubových autobusů na vodíkový pohon. Solaris Bus & Coach S.A. se zúčastnil výběrového řízení v roce 2022 a získal zakázku na celkem 20 garantovaných a 20 vozidel v rámci opce. Autobusy budou nasazeny na linkách RVK v širší oblasti Kolín nad Rýnem/Bonn a značně rozšíří vozový park autobusů na vodíkový pohon, který již čítá 83 vozidel. V průběhu letošního roku přibudou další kloubové Urbino 18 Hydrogen, které byly objednány již v loňském roce . " Následná objednávka autobusů Solaris na vodíkový pohon této velikosti je pro nás známkou vysoké vážnosti, které se naše produkty a naše společnost těší. Je to také známka toho, že vývoj směrem k inovativní a bezemisní místní veřejné dopravě rychle postupuje. Jsme hrdí na to, že RVK jako průkopník tohoto vývoje si opět vybrala naše vozidla a že tak může být naše dlouhodobá spolupráce založená na důvěře dále posilována ,“ řekl Christian Goll, výkonný ředitel Solaris Deutschland GmbH. Vodíkové autobusy Urbino 12 Hydrogen a Urbino 18 Hydrogen určené pro RVK mají modulární pohon a bez motorového prostoru umožňují maximalizovat kapacitu cestujících. Vybavené budou sadou palivových článků o výkonu 70 kW, resp. 100 kW, spotřebují 34 až 50 kilogramů vodíku, který je uložen v 5 nebo 8 nádržích na střeše vozidla. Garantovaný dojezd je 350 kilometrů bez ohledu na podmínky. Budou mít také vysoce účinnou klimatizaci s vytápěním tepelným čerpadlem, pokročilé monitorování a systémy pro zajišťující větší bezpečnosti a pohodlí pro řidiče, cestující i chodce, uvádí RVK. Solaris v poslední době oznámil i další zakázky do Německa. Do Essenu a pro region Groß-Gerau v Hesensku . Předpokladem pro provoz autobusů na palivové články je vhodná infrastruktura, tzn. vodíkové čerpací stanice. Výhodné je blízké umístění chemického průmyslu. Jako vedlejší produkt zde často vzniká vodík. Například v Kolíně nad Rýnem se ročně vyrobí několik miliard metrů krychlových vodíku, z čehož jedna miliarda by byla ročně k dispozici jako zdroj energie. To by stačilo na provoz 1 000 autobusů na palivové články.

Zpravodajství
V autobusové dopravě hodnotí ROPID 21 indikátorů u všech 33 dopravců v rámci Prahy, Středočeského kraje a také u dopravců sousedních krajů, kteří zajišťují spoje na území PID. Nejlépe si v roce 2023 vedli ČSAD POLKOST, Dopravní podnik hl. m. Prahy a Dopravní společnost Ústeckého kraje. Celkově došlo ke zlepšení, zejména v dodržování jízdních řádů a informování ve vozidlech. Na konci roku 2023 bylo průměrné stáří autobusů 6,9 let, dopravci provozovali 3 135 vozidel, z toho 88 procent bylo bezbariérově přístupných. V novém červenošedém vzhledu již jezdilo 18 procent autobusů.
Reklama
Skupina Iveco u příležitosti Dne kapitálových trhů představila nový strategický plán, který stanoví cíle do roku 2028. Do autobusové divize bude investovat 600 milionů EUR, hlavně do segmentu s nulovými emisemi.
Poslanci Evropského parlamentu schválili 13. března 2024 novou emisní normu Euro 7. Při vyjednávání o původním návrhu EK se podařilo dosáhnout kompromisu. Emisní limity výfukových plynů zůstanou na úrovni, kterou dnes obsahuje platná emisní norma Euro 6, a to včetně limitů testování. Cílem Euro 7 je podpořit přechod Evropské unie k emisně čisté mobilitě a zlepšit kvalitu ovzduší. Důležité je však vyvážit zájmy životního prostředí a konkurenceschopnost.
V roce 2023 prodal Solaris celkem 1 456 vozidel, přes 80 procent bylo elektrických bateriových a vodíkových, trolejbusů a hybridních autobusů. Letos představil Urbino electric bez klasické motorové věže v interiéru. V příštích letech plánuje nabídnout verze bezemisních autobusů pro meziměstskou dopravu.
Vydavatel turistických průvodců Time Out každoročně provádí průzkum o kvalitě veřejné dopravy v největších světových městech. Pražané jsou se svou veřejnou dopravou velmi spokojeni. Hlavní město skončilo opět na druhém místě. Podívejte se na další pořadí.
Švédský výrobce nákladních vozidel, autobusů a průmyslových a lodních motorů hodnotí rok 2023 jako úspěšný: významný růst tržeb a zisku a pokračující pokrok v oblasti udržitelnosti.
Sdružení dopravních podniků ČR představuje reálné zaměstnankyně dopravních podniků. Smyslem projektu je odbourat stereotypy ohledně žen v dopravě a přilákat nové budoucí dopravačky. Zájem žen o práci stále roste, aktuálně tvoří ženy zhruba 18 % ze všech zaměstnanců v dopravních podnicích. Projekt Holky jedou! byl představen u příležitosti Mezinárodního dne žen 8. března 2024.
Obrázky s dětskými motivy ve vyhrazeném prostoru pro kočárek a odkaz na autorskou edukativní loutkovou pohádku. Dopravní podnik Ostrava cílí na maminky s nejmenšími cestujícími a chce jim zpříjemnit jízdu MHD. Vyzdobený prostor pro kočárky teď bude dopravce testovat ve třech tramvajích. Pokud se osvědčí, najdou ho maminky i v dalších vozech, a ve více variantách motivů.
Daimler Truck, pod který spadá Daimler Buses, hlásí rekordní výsledky za rok 2023. Celkem prodal 526 tisíc nákladních vozidel a autobusů, o procento meziročně více. Bezemisních bylo více než 3 tisíce. K zákazníkům odjelo více než 26 tisích autobusů značek Mercedes-Benz a Setra.
Registrace nových vozidel meziročně rostou s výjimkou nákladních vozidel ve všech kategoriích. Podle statistiky Svazu dovozců automobilů bylo v únoru registrováno 66 autobusů.
Aktuálně
Po třech letech od zahájení výběrového řízení na několik stovek nových autobusů pro poloostrov Attika v Řecku přijely jako první sólo elektrické autobusy Yutong do Atén. Obnovy zastaralých vozidel se brzy dočkají i v Soluni. Kromě elektrických bateriových půjde o vozy na CNG a vodík. Solaris Urbino Hydrogen už po centru Atén vozí cestující. Do konce roku dodá IVECO BUS 100 kloubových URBANWAY na CNG.
Autobusy s palivovými články vyrobené v Bolechowo v Polsku přijedou v roce 2025 do metropolitní oblasti Paříže a do Mantovy v Itálii.
Světoznámý výrobce českého křišťálu investoval do vlastní solární elektrárny. Více než 1 000 fotovoltaických panelů je doplněno o dvojici bateriových úložišť pro ukládání přebytků z výroby. Baterie jsou sestaveny v ČR z akumulátorů určených původně do elektromobilů.
Chrudim čekají dopravní komplikace. Uzavírka mostu na silnici I//17 u OC Tesco silně ovlivní individuální i městskou autobusovou dopravu. Město se proto rozhodlo nabídnout přepravu autobusy zdarma.
Reklama
Norsko je pro IVECO BUS důležitým trhem, na jeho silnicích jezdí kolem 1 000 autobusů CROSSWAY. V poslední době odjelo patnáct vozů do města Alta, asi 400 killometrů za polárním kruhem. Podívejte se na fotky jednoho z nich na cestě dlouhé přibližně 3 300 kilometrů.
Rok po ukončení provozu vozidel Bombardier TVR "tramvají na pneumatikách" na lince 1 dorazil do depa Keolis v Ludres první dvoukloubový trolejbus Hess lighTram 25 DC. Do dubna 2024 bude následovat dalších 24 vozů.
Škoda Electric v těchto dnech zahájila testování prvního z nových vozů Škoda 32 Tr v ulicích Plzně. Podle smlouvy uzavřené v červenci 2023 obdrží Dopravní podnik města Pardubic dalších deset trolejbusů Škoda 32 Tr.
Dopravní podnik města Košice jako první dopravce na Slovensku uvedl v roce 2014 do provozu elektrobusy. Začátkem března 2024 vyhlásil veřejnou soutěž na dodavatele nových, tentokrát kloubových, a na výstavbu související infrastruktury v depu a na obratišti MHD.
Škoda Group dodala Dopravnímu podniku Bratislava první dvě tramvaje z poslední objednávky deseti nových obousměrních tramvají Škoda 30T. Cestující by se s nimi mohly svézt v květnu, před zařazením do provozu musí absolvovat homologační proces.
Tpl Linea, provozovatel veřejné dopravy v Savoně, představil prvních 14 nových elektrických autobusů v sobotu 9. března. Ve městě ležícím na Italské Riviéře západně od Janova uvedli slavnostně do provozu autobusy Solaris Urbino 12 a Yutong E9-A.
Reklama
AUTO-BUS
Reklama
Bustec
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací