Volvo Buses dodalo novou letištní flotilu do Dublinu
Kyvadlové autobusy Volvo B8RLE-MCV eVoRa pro cestující a zaměstnance na letišti v Dublinu. Foto Volvo Buses

Flotilu 17 nových shuttle busů Volvo/MCV 13m low entry pro přepravu cestujících z parkovišť na Dublin Airport provozuje Aircoach, irská dceřiná společnost FirstGroup.

Flotilu 17 nových shuttle busů Volvo/MCV 13m low entry pro přepravu cestujících z parkovišť na Dublin Airport provozuje Aircoach, irská dceřiná společnost FirstGroup.

Vozidla Volvo B8RLE-MCV eVoRa poháněná motorem Volvo D8K, uznávaným jako jeden z nejčistších a nejúčinnějších dieselových autobusových motorů Euro 6 na trhu, byla navržena speciálně pro letištní provozy, mají velkorysé nosiče pro zavazadla široké dveře pro rychlé nastupování a vystupování. Nahradily vozový park složený z různých starších autobusů Euro 3. Nové autobusy pro velmi vytíženou kyvadlovou dopravu na dublinském letišti tak znamenají pro cestující skutečný upgrade. V provozu jsou nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, obsluhují tři rušná parkoviště pro zákazníky a další dvě pro zaměstnance letiště.

Nové autobusy s karosérií Manufacturing Commercial Vehicles (MCV) eVoRa postavené na podvozku Volvo B8RLE podporuje v provozu místní prodejce Irish Commercials, který se nachází pouhé 3 km od dublinského letiště. Pro provozovatele Aircoach to znamená rychlý přístup také k servisu a dílů. Volvo Buses získala zakázku ve výběrovém řízení.

Volvo Buses s MCV, britskou dceřinou společností egyptského výrobce autobusů a autokarů, získaly v poslední době ve Velké Británii řadu nových zakázek. Jejich autobusy určené pro letištní přepravu jezdí také na letištích Londýn Gatwick a Manchester. Do budoucna počítá Volvo Buses s MCV také pro výrobu elektrických autobusů. Svůz závod v polské Vratislavy v nejbližší době uzavře.

Prostory výrobního závodu na kompletní autobusy Volvo v hlavním městě Dolního Slezka převzala švédská Aira (Vargas Holding, která vlastní Northvolt, vyrábějící baterie pro elektromobily), která zde zahájí výrobu tepelných čerpadel.