Jižním Tyrolskem novými autobusy Mercedes a Setra
Jižní Tyrolsko brázdní 265 autobusů Mercedes-Benz a Setra, za sebou by jely v koloně dlouhé 3,5 kilometru a přepravily by 24 tisíc lidí. Foto Daimler Buses

Daimler Buses ukončil dodávky celkem 265 autobusů značek Setra a Mercedes-Benz soukromým jihotyrolským autobusovým společnostem. Přepravují turisty i místní obyvatele v jednom z nejkrásnějších italských regionů.  

 

Daimler Buses ukončil dodávky celkem 265 autobusů značek Setra a Mercedes-Benz soukromým jihotyrolským autobusovým společnostem. Přepravují turisty i místní obyvatele v jednom z nejkrásnějších italských regionů.  

 

Koncem února 2024 převzali poslední vozidla smluvní partneři Daimler Buses místní jihotyrolské autobusové společnosti Auto Rainer GmbH z Ratschings, Pizzinini Bus & Mobility z Brixenu a Silbernagl GmbH z Kastelruthu. Nové autobusy poskytují služby pro dopravní sdružení Alto Adige Mobilità (Jižní Tyrolsko Mobil).

Italský dealer Daimler Buses Italia přivezl do Tyroska 209 vozů Setra S 415 LE, 47 vozů Mercedes-Benz Intouro a devět vozů Mercedes-Benz Citaro. Nové autobusy budou sloužit k přepravě turistů i místních údolími Aurina, Alta Badia a Vitipeno, Val Venosta a Val Pusteria, zkrátka po celém Jižním Tyrolsku.

265 nových meziměstských a městských autobusů značek Setra a Mercedes-Benz je provedeno v jasně zalené barvě v designu Alto Adige Mobilità. Pohánějí je ekologické dieselové motory Euro VI. Pokud by byly nové autobusy řazeny v řadě za sebou, potřebovaly by trasu dlouhou 3 500 metrů a přepravily více než 24 tisíc cestujících.

209 dvounápravových meziměstských nízkopodlažních autobusů S 415 LE od Setra o délce 12 metrů má 45 míst k sezení a 42 míst ke stání. Bezbariérový přístup v přední části vozidla usnadňuje nastupování a vystupování. U zadního vchodu, který je vybaven dvoukřídlými ven výklopnými dveřmi, je ručně ovládaná skládací rampa pro cestující s omezenou schopností pohybu, rodiče s kočárky a cyklisty.

47 meziměstských autobusů Mercedes-Benz Intouro je vybaveno středovými dveřmi s dvojitou šířkou, 49 sedadly, 42 místy ke stání a prostorem pro vozíčkáře. Design a vybavení splňují požadavky a specifikace stanovené autonomní provincií Bolzano. Kromě klasického příměstského linkového provozu, pro kyvadlový nebo školní provoz je lze využít i pro komfortní jednodenní výlety a krátké výlety.

K vozidlům Intouro se připojuje devět sólo a kloubových autobusů Mercedes-Benz Citaro o délce 12 nebo 18 metrů, které slouží k přepravě v městské a meziměstské dopravě ve Valle Aurina (údolí Aurina/Ahrn), Alta e Oblasti Bassa Badia (údolí Badia) a Alta e Bassa Pusteria (údolí Puster).