V Chomutově a Jirkově se rozhodli koupit dieselové autobusy
Z 36 autobusů Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova je 24 ks Solaris Urbino. Foto DPCHJ

Dopravní podnik mění strategii, pořídí od Solaris do roku 2026 šest autobusů, jen jeden bude na CNG. Dosud má 70 procent autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn.

Dopravní podnik mění strategii, pořídí od Solaris do roku 2026 šest autobusů, jen jeden bude na CNG. Dosud má 70 procent autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn.

11. července 2023 uzavřely Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a SOLARIS CZECH smlouvu o dodávce šesti městských autobusů. Celková cena bude 45,7 mil. Kč s tím, že vysoutěžené ceny nepodléhají inflační změně a nebudou navyšovány, i když je dodávka rozprostřena do let 2024 až 2026 (vždy po dvou autobusech). Pět autobusů bude dieselových EURO 6 (z toho 2 ks kloubové 18 m) a jeden s pohonem na CNG. O dodání nových dieselových autobusů neměl zájem žádný další uchazeč, autobus na plyn nabízely kromě Solaris také TEZAS servis a SOR Libchavy. Za autobus na CNG zaplatí dopravní podnik přibližně 7,8 mil. Kč, za krátný naftový přibližně 6,7 mil. Kč a kloubový 8,86 mil. Kč.

Nové autobusy posílí vozový park MHD a postupně nahradí nejstarší vozy. Dostatek autobusů umožní posílit některé spoje tak, že je ve špičce obslouží dva autobusy, např. spoje linky č. 301.

Důvod naftového pohonu v emisní normě EURO 6 je situace na trhu s plynem, provozní spolehlivost, zajištění dopravy při výpadku elektrické sítě, nižší provozní náklady pro dopravní podnik a města a diverzifikace pohonu parku vozidel MHD, uvádí DPCHJ v tiskové zprávě. Aktuálně DPCHJ provozuje 36 autobusů, z nichž 25 je na CNG, což představuje 70 %. Průměrné stáří vozidel je 7,2 roku. Naposledy pořídil v roce 2022 dva Solaris Urbino 12 také s naftovým pohonem.

Trolejbusové linky zajišťuje 15 trolejbusů s průměrným stářím 5 let. DPCHJ chce v trolejbusové MHD využít své trolejové elektrorozvodné sítě a bez nákladů na budování speciálních dobíjecích stanic směřovat k tzv. parciálním trolejbusům, tj. trolejbusům s pomocným bateriovým pohonem, který umožňuje jízdu bez trakčního trolejového vedení. Taková operativnost vozidla umožňuje stávající trasy linek MHD prodloužit bez investic do trolejového vedení (a měníren) a v případě stavebních uzavírek a jiných překážek takový úsek/objížďku překonat a pokračovat v dané trase. Parciální trolejbusy bude DPCHJ a. s. pořizovat v době ke konci životnosti současných trolejbusů s čímž jsou spojená i očekávání, že do té doby technologický vývoj přinese kapacitnější, lehčí a levnější baterie.

 


V Chomutově a Jirkově se rozhodli koupit dieselové autobusy
Podpis smlouvy se SOLARIS CZECH, zleva: Jaroslav Komínek, předseda představenstva DPCHJ a. s., Roman Zdráhal, ředitel SOLARIS CZECH spol. s r. o., Petr Maxa, ředitel DPCHJ a. s. a Klára Šoltová, vedoucí ekonomického úseku. Foto DPCHJ