Z pracovního setkání ředitelů a vedoucích autobusových doprav ADSSS s reprezentací KÚ SČ kraje, MD ČR, MHMP, policie ČR a ROPID
Z pracovního setkání ředitelů a vedoucích autobusových doprav ADSSS s reprezentací KÚ SČ kraje, MD ČR, MHMP, policie ČR a ROPID
Na pracovním setkání se 21. a 22.10. ve Šlovicích na Rakovnicku sešli ředitelé a vedoucích autobusových doprav ADSSS - Asociace dopravních, spedičních a servisních společností (Střední Čechy) - s reprezentací Odboru dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje, zástupci Ministerstva dopravy, Magistrátu hlavního města Prahy, ROPID, Českých drah a policie ČR.

Jedním z hlavních témat setkání byla dopravní obslužnost Středočeského kraje jako jedna z hlavních činností, kterou dopravní úřad a příslušný dopravce společně řeší. Došlo jak ke zhodnocení roku 2004, tak k výhledu na rok 2005. Projednáván byl cenový výměr na rok 2005, podpory na obnovu vozového parku, státní odborný dozor včetně metodiky kontrol. Probrala se i problematika vykazování prokazatelných ztrát a jejich dokladování. Vyhodnotily se první zkušenosti s žákovským jízdným. Tématem byla i integrovaná doprava a optimalizace dopravní obslužnosti - ve specifické středočeské oblasti včetně Prahy.
Zájem vzbudily i novinky okolo čipových karet v osobní dopravě a také velmi diskutovaná "modrá karta", kterou plánují České dráhy. Rekapituloval se stav vzájemného uznávání karet v rámci SČ kraje - od srpna je v provozu clearing mezi PROBO TRANS Beroun a ČSAD Kladno, v nejbližší době přibude ČSAD Anexia Rakovník a perspektivními účastníky clearingu se chystají stát Connex Praha, ČSAD Slaný a ČSAD Benešov.

Ministerstvo dopravy uvedlo chystané novinky v CISu - uvádění cenových informací i u silničních dopravců, rozšiřování CISu i o turistické a mapové informace. V plánu je zpřístupnění evidence o licencích jak pro konkrétního dopravce, tak pro Dopravní úřad KÚ. Zástupce policie ČR zhodnotil celkovou současnou situaci v dopravě.

Dopravci se nevyhnuli ani problémům souvisejícím s razantním zvyšováním ceny nafty v posledních měsících zejména s výhledem na rozpočty přístího roku.

Ve Šlovicích na Rakovnicku se jednalo o dopravě
Ve Šlovicích na Rakovnicku se jednalo o dopravě
Ve Šlovicích na Rakovnicku se jednalo o dopravě