VDL Bus & Coach posiluje spolupráci se Spojenými arabskými emiráty
VDL Bus & Coach dodala v minulosti RTA více než 500 nízkopodlažních autobusů VDL Citea. Nyní spolupráci posilují při přechodu na nulové emise. Foto RTA

Přední výrobce autobusů a úřad pro veřejnou dopravu v Dubaji navazují úzkou spolupráci pro zavádění elektrických autobusů. VDL nabídne své znalosti a zkušenosti se zaváděním systémů elektromobility ve veřejné dopravě.

Přední výrobce autobusů a úřad pro veřejnou dopravu v Dubaji navazují úzkou spolupráci pro zavádění elektrických autobusů. VDL nabídne své znalosti a zkušenosti se zaváděním systémů elektromobility ve veřejné dopravě.

5. června 2023 během summitu UITP v Barceloně podepsaly Roads and Transport Authority (RTA) a VDL Bus & Coach Memorandum o porozumění. Cílem je výměna zkušeností a znalostí souvisejících s přechodem na nulové emise.

V letech 2009 až 2011 dodala VDL Bus & Coach do RTA více než 500 nízkopodlažních autobusů VDL Citea CLF-120. K dnešnímu dni tato flotila najezdila ve Spojených arabských emirátech více než 450 milionů kilometrů. O autobusy se stará partnerská společnost Swaidan Trading Company, která je součástí Al Naboodah Group Enterprises. Pro VDL Bus & Coach podtrhuje spolupráce s RTA v oblasti sdílení znalostí a zkušeností v oblasti technologií elektrických autobusů, zavádění provozu e-busů ve vozidlech a školení řidičů, stejně jako management nabíjení, její ambice: globálně optimalizovat řešení mobility veřejné dopravy nejen autobusy, ale i celého systému. Jako přední výrobce OEM ve vývoji udržitelnosti a cílů životního cyklu veřejné dopravy z hlediska technologií vozidel usiluje VDL Bus & Coach o vytvoření dlouhodobých aliancí s orgány veřejné dopravy, jako je RTA.

RTA vnímá tuto dohodu jako součást pokračujícího hledání inovativních dopravních řešení prostřednictvím posílené spolupráce se soukromým sektorem. Jejím konečným cílem je identifikovat potenciální oblasti spolupráce, podporovat partnerství a urychlit transformaci řízení a provozu hromadné dopravy s využitím nejmodernějších a ekologických technologií. Dosažení těchto cílů pomůže realizovat strategické cíle RTA poskytovat bezproblémové, bezpečné a udržitelné dopravní služby v Dubaji.

Richard van den Dungen, CCO společnosti VDL Bus & Coach, uvedl: „Jako evropský průkopník a lídr na trhu v oblasti e-mobility za posledních 10 let můžeme získané odborné znalosti využít pro analýzu v regionu SAE. Jsme velmi rádi, že RTA a VDL Bus & Coach hodlají spolupracovat v oblasti udržitelné mobility.“

Ahmed Bahrozyan, generální ředitel RTA: „Naše partnerství s VDL si klade za cíl vyměňovat si znalosti a zkušenosti v oblasti řízení a provozu elektrických autobusů a pořádat workshopy a společné návštěvy, abychom se dozvěděli o nejlepších mezinárodních zkušenostech a praxi v nabíjení elektrických autobusů."

Vzhledem k tomu, že Dubaj je jedním z nejrychleji rostoucích měst na světě, je poskytování vysoce kvalitní infrastruktury nezbytné. Dubajská vláda podporuje nabídku vyspělé dopravní sítě a iniciativy pro zlepšení veřejné dopravy a silnic po celém emirátu mají prioritu s cílem zajistit bezpečnější a plynulejší cestování. Proto byla zřízena Roads and Transport Authority - RTA, která je odpovědná za poskytování účinného a integrovaného dopravního systému v Dubaji i mezi Dubají a ostatními emiráty SAE.


VDL Bus & Coach posiluje spolupráci se Spojenými arabskými emiráty
Během summitu UITP Global Public Transport ve španělské Barceloně podepsali memorandum o spolupráci pan Ahmed Bahrozyan, generální ředitel RTA a Richard van den Dungen, CCO ve VDL Bus & Coach. Cílem je výměna zkušeností a znalostí konkrétně souvisejících s přechodem od operací založených na uhlíku k operacím s nulovými emisemi. Foto VDL