Van Hool představí ve světové premiéře novou autokarovou řadu EX
Zdroj: Van Hool

na IAA v Hannoveru.
na IAA v Hannoveru.
Belgický výrobce autobusů a autokarů Van Hool představí novou produktovou řadu autokarů EX pro evropský trh na veletrhu IAA v Hannoveru (25.9. -2.10., a to v hale 11, expozici E22). Řada EX bude nejprve uvedena na trh ve dvou výškách a třech délkách. Modelová nabídka je sestavena z více standardizovaných dvou nebo třínápravových vozidel, která budou využívána pro zájezdovou i linkovou dopravu. Ve čtvrtém čtvrtletí bude EX vyráběn v závodě Van Hool ve Skopje v Makedonii a v prvním čtvrtletí 2015 vyjede na silnice.

EX byl vyvinut a designován v mateřské společnosti Van Hool v Koningshooiktu v Belgii.Všechny modely EX busou osazeny motory PACCAR MX11 – Euro 6 a standardně manuální převodovkou GO. Jako opce pak jsou převodovky ZF AsTronic a ZF Ecolife.

Z TZ Van Hool
BUSportál: Z produkce Van Hool se objevují v ČR právě autokary, a to pouze jako ojeté vozy. Pokus nějak se prosadit na českém trhu jsme zaznamenali na posledním Autotecu v roce 2010 prostřednictvím českého zastoupení. Další iniciativy jsme nezaznamenali. Kromě Hannoveru se Van Hool pravidelně účastní ve velkém stylu "domácího" veletrhu Busworld v Kortrijku.