Stagecoach nakoupí e-busy pro Manchester

Do roku 2020 má být v metropolitní oblasti Manchesteru v provozu přes 100 elektrických double-deckerů Enviro400 EV City.
Do roku 2020 má být v metropolitní oblasti Manchesteru v provozu přes 100 elektrických double-deckerů Enviro400 EV City.
Jeden z provozovatelů veřejné dopravy v Manchesteru, společnost Stagecoach, oznámila plán na zakoupení více než 100 elektrických double-deckerů pro město a příměstskou oblast. První ze 105 nových autobusů Enviro400 EV City pravděpodobně vyrazí na silnice v létě roku 2019.

Výrobce Alexander Dennis udává u patrového autobusu dojezd až 305 km, bude vybaven bateriemi od BYD a přepraví 80 cestujících.

Náklady na elektrifikaci vozového parku, která by měla být dokončena začátkem roku 2020, mají být přibližně 56 milionů liber (62 milionů eur). Stagecoach investuje do projektu 34 milionů, zbytek by měl být financován z dotačního programu Ultra-Low Emission Bus Scheme, jehož cílem je snížit emise v této oblasti severozápadní Anglie.

Manchester a jeho okolí je vybaveno hustou sítí autobusové dopravy spojující město se satelitními částmi a okolními vesnicemi. Provozuje nejdelší tramvajový systém na Britských ostrovech spojující centrum města s letištěm. Má i historické prvenství v provozování železniční dopravy, protože zde roku 1830 vznikla první železniční linka pro přepravu cestujících mezi Manchesterem a  Liverpoolem.

Zdroj: electrive.com