... v Karlových Varech se příští rok v dubnu bude konat valná hromada Mezinárodního sdružení autobusové turistiky RDA.
... v Karlových Varech se příští rok v dubnu bude konat valná hromada Mezinárodního sdružení autobusové turistiky RDA.
... v Karlových Varech se příští rok v dubnu bude konat valná hromada Mezinárodního sdružení autobusové turistiky RDA. Deník Pojizeří, 17.4.2003
Český ráj/Liberec: V sobotu 19. dubna se poprvé v letošním roce rozjedou letní turistické autobusy. Až do konce května budou o víkendech a svátcích přepravovat cestující na tzv. červené trase, vedoucí středem Českého ráje, z Turnova do Jičína a zpět. Provoz na ostatních pěti trasách bude stejně jako v loňském roce zahájen koncem května. Druhou letošní novinkou je, že všichni zájemci o cykloturistiku mohou od soboty 19. dubna využít služeb nového cyklobusu, který je dopraví z Turnova přes Jablonec nad Nisou do Liberce. Jedná se o spoj navazující na červenou trasu letních turistických autobusů, přestup je umožněn v železniční stanici Turnov. "Cyklisté libereckého a jabloneckého okresu mohli služeb cyklobusu, který například vloni přepravil téměř šest tisíc lidí, využívat již pět let. Letos přišel Liberecký kraj s novinkou. Cyklobus bude jezdit na nové lince spojující Liberec a Jablonec nad Nisou s Turnovem a celým Českým rájem," informovala tisková mluvčí Libereckého kraje Linda Futerová. Spoj bude provozovat ČSAD Jablonec nad Nisou. Do začátku prázdnin pojede ve dnech pracovního klidu, o letních prázdninách denně. Ceny lístků se budou pohybovat od 15 do 30 korun, za kolo, čtyřnohého miláčka a větší zavazadla cestující zaplatí 10 korun.

Mladá fronta dnes, 17.4.2003
Praha: Dopravní podnik již od zítřka odstartuje nový experiment. Zavede v centru metropole, na Novém Městě a v části Vinohrad, takzvané city-busy. Už nyní zde kolemjdoucí mohou vidět nové zastávky obalené igelitem. V této oblasti je totiž mnoho oddělení a pracovišť Všeobecné fakultní nemocnice. Běžné autobusy zdejšími ulicemi jezdit nemohou a lidé to mají daleko. Obtížné je to hlavně pro starší či nemocné. "Nová linka 291 spojí stanici I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Zlepšíme tím dopravní obsluhu a zároveň se dá očekávat i pokles počtu automobilů jezdících do této oblasti," uvedla mluvčí Dopravního podniku Michaela Kuchařová. Dopravce se rozhodl podpořit využívání městské hromadné dopravy, zlepšit ovzduší a snížit hluk. Na zkoušku mají na dvou vybraných křižovatkách, Holečkova/Zapova v Praze 5 a Modřanská/Barrandovský most v Praze 4, přednost autobusy před automobily. Stejně, jako je to nyní u tramvají. "Autobusy mají detektor, kterým ovládají světla na křižovatce. Zatím pravidelně sledujeme, jak to funguje," dodala Kuchařová.

Mladá fronta dnes, 17.4.2003
V Karlových Varech se příští rok v dubnu bude konat valná hromada Mezinárodního sdružení autobusové turistiky RDA. "Jednání umožní všem členům RDA se seznámit s příležitostmi cestovního ruchu v Karlovarském kraji. Očekáváme účast přes 300 delegátů," uvedl náměstek hejtmana Jiří Behenský. Akci budou společně pořádat krajský úřad a karlovarský magistrát.