Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Trolejbus Škoda Sanos na terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové na Dni otevřených dveří 7. října 2023. Foto Tomáš Ertl

V sobotu 7. října otevřel královéhradecký dopravní podnik u příležitosti oslav 95. výročí založení městské hromadné dopravy své brány veřejnosti. Pestrý program přilákal rekordních více než osm tisích návštěvníků.

V sobotu 7. října otevřel královéhradecký dopravní podnik u příležitosti oslav 95. výročí založení městské hromadné dopravy své brány veřejnosti. Pestrý program přilákal rekordních více než osm tisích návštěvníků.

Slavnostního zahájení se v 9 hodin ujal rozhlasový a televizní moderátor Jan Kovařík. Na pódiu uvedl tři hosty. Prvním z nich byl ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové  (DPMHK) Zdeněk Abraham, který přivítal návštěvníky a představil činnosti dopravního podniku. Druhým hostem byl zástupce zřizovavtele DPMHK – náměstek primátorky pro oblast dopravy Miroslav Hloušek a třetím automobilový a motocyklový závodník Aleš Loprais.

Návštěvníci si mohli kromě areálu dopravního podniku prohlédnout terminál hromadné dopravy.

Akce měla také cíl připomenout nejen ekonomický, stavební či technický rozvoj za 95 let, ale i generace lidí, kteří se na vzniku a provozu městské veřejné dopravy v Hradci Králové podíleli.

Na organizaci letošního Dne otevřených dveří spolupracovalo také Ministerstvo pro místní rozvoj, které představilo téma „Kde fondy EU pomáhají“. Právě v DPMHK bylo totiž realizováno velké množství úspěšných projektů. Tentokrát MMR pomohlo zajistit  zejména bohatý doprovodný program, které byl určen pro širokou veřejnosta různé věkové kategorie.

Pro děti bylo v areálu připraveno množství aktivit na různých stanovištích, za ně byly odměněné drobnými cenami. K dispozici byl například bezplatný fotokoutek, virtuální realita a výroba odznáčků, nechyběl ani oblíbený skákací hrad. V průběhu celé akce byl zajištěný taky kulturní program. Ten pro veřejnost zabezpečili v podobě živého vystoupení žáci ZUŠ Habrmanova v Hradci Králové, taneční skupina T- Bass Hradec Králové, na své si přišli i milovníci magie, kdy proběhlo kouzelnické vystoupení kouzelnice Wendy a Elišky.

Na Dni otevřených dveří měl své místo také Krajský úřad Královéhradeckého kraje - odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací. Ten prezentoval veřejnosti výstupy programu Interreg V-A ČR - Polsko, který byl implementován v programovém období 2014-2020 (prezentace projektů realizovaných v Královéhradeckém kraji, ve spolupráci s polskými partnery) a zároveň představil možnosti programu Interreg Česko - Polsko 2021-2027.

Rok 2023 je pro královéhradecký dopravní podnik významný, protože si připománá hned tři historické milníky nebo pětková výročí:

24. října  - 95 let, kdy byl založen podnik Autodráhy města Hradce Králové - základ ucelené MHD v Hradci Králové.

1. prosince - 95 let od uvedení do provozu první pravidelné autobusové linky. Její trasa byla: Kukleny – Nádraží – Pražské Předměstí – Slezské Předměstí. Byly na ni nasazované vozy Tatra 24 a Škoda 506.

5. července  - uplynulo 15 let ode dne, kdy byl zahájen provoz terminálu hromadné dopravy (THD). Tento terminál znamená pro městskou, regionální a dálkovou dopravu jeden centrální komplex v nadčasovém řešení, za který získal titul „Stavba roku Královéhradeckého kraje 2009“ v kategorii dopravních a inženýrských staveb.

Přepravu návštěvníků z terminálu nebo areálu vozovny zabepzečovala bezplatná kyvadlová doprava, která jezdila od 9 do 14 hodin.Označení linky bylo symbolicky 95 – Den otevřených dveří. Odjezd historických vozidel byl ze stání D1 na terminálu hromadné dopravy. Jaké autobusy / trolejbusy na zvláštní linku nasadil?

Karosa ŠD 11 (rok výroby 1969) nebo vyhlídkový autobus Škoda 706 RTO. Oba autobusy patří společnosti ČSAP, s. r. o. Nymburk. Kromě autobusů byly nasazené i trolejbusy – Škoda 8Tr9 (ev. číslo 136, rok výroby 1960), Škoda 9TrHT28 (ev. číslo 358, rok výroby 1980), Škoda 200 Tr Sanos 01 (ev. číslo 329, rok výroby 1987). Zmíněné trolejbusy byly půjčené od Dopravního podniku města Pardubic a od Pardubického spolku historie železniční dopravy.

Zajímavostí na lince 95 byl americký školní autobus Navistar International S1700 (rok výroby 1987, naftový motor V8 o objemu 7,4 litru). Jedná se o kratší verzi pro 20 osob. Majitelem je pan Stanislav Liška. Silnice města křižoval také kloubový autobus Ikarus 280.10 (rok výroby 1989), jeho majitelem je Milan Jiroš. Z vlastní sbírky vypravil DPMHK na linku vůz Karosa B732.1654 (ev. číslo 202, rok výroby 1993).

V areálu vozovny si mohli zájemci prohlédnout vůz Karosa ŠD11 a současné vozy, které se objevují v provozu, včetně SOR NS 12 a 18. Deset těchto vozů nakoupil DPMHK vloni. Dopravním nadšencům jistě neunikly trolejbusy SOR TNS 12 pro Jihlavu a Otrokovice. Obě města na dodávky těchto vozů už pár měsíců čekají, zatím probíhá proces zkušebních jízd před certifikací tohoto typu (první vůz se již přesunul do Jihlavy). 

V areálu DPMHK na ulici Pouchovská čekala na návštěvníky prohlídka celého areálu, centrálního dispečinku, zázemí řidičů nebo učebny autoškoly. Ve formě volné prohlídky byly zpřístupněny rozsáhlé prostory servisního zázemí, haly pro opravy autobusů, trolejbusů a elektrobusů. K vidění byly také ukázky technického vybavení, diagnostických zařízení i ukázky postupů oprav. Některých z nich se mohli návštěvníci zúčastnit. Prohlídku oživil doprovodný program pro děti – malé mechaniky, těšit se mohly například na autobusový trenažér.

V přízemí administrativní budovy (jídelna zaměstnanců DP) získali návštěvníci informace o JŘ v mobilních telefonech (bylo možné se zde i naučit vyhledávat spojení) a v mobilní aplikaci pro nákup časových jízdenek. Zaměstnanci poskytli i návod, jak hledat informace o JŘ na internetových stránkách DP a byla i možnost se informovat u odborníků o vývoji hradecké MHD nebo se dotázat na změny v JŘ na linkách MHD.

Služby, včetně vozového parku, prezentovalo v areálu DP i středisko zájezdové dopravy. To nabízí vnitrostátní i mezinárodní dopravu luxusními autobusy MAN a dálkovým busem SOR se zkušenými řidiči. Svůj vozový park a široké možnosti činností (kurzy – získání oprávnění deseti řidičských skupin, školení, kondiční jízdy) představila i autoškola DP, která je členem Profesního sdružení autoškol ČR.

Děti i dospělí se mohli projet přímo v areálu po krátké okružní trase přistaveným turistickým hradeckým vláčkem. Mimo jízdy vláčkem byla nabízená i možnost oblíbeného průjezdu autobusovou myčkou (bez pravidelného JŘ) vozem SOR NS.

Zájemci o pracovní pozice u DPMHK – zejména řidič/řidička autobusů a trolejbusů MHD, automechanik, elektromechanik, autoelektrikář, autolakýrník, autoklempíř, pracovník pneuservisu či údržbář strojního zařízení - se mohli informovat o nabídkách volných pracovních pozic a aktuálních mzdových podmínkách a benefitech u pracovníků personálního oddělení v samostatném náborovém stánku.

Po celou dobu trvání akce bylo mimořádně otevřeno Zákaznické centrum v Pouchovské ulici, kde mohli příchozí využít jeho služeb a získat komplexní informace o MHD nebo si zakoupit jízdenky MHD.

Akce se zúčastnil pan Aleš Loprais i s jeho dakarovým speciálem Praga V4S DKR. Aleš Loprais je český jezdec v dálkových motoristických soutěžích, zejména v Rallye Dakar, jehož se účastní od roku 2006. Je vítězem 11 etap na Dakaru. Bylo připraveno krátké povídání o závodění, technických specifikacích a uskutečnila se autogramiáda.

Na akci se také návštěvníci setkali s historickými automobily členů spolku Veteran car club Hradec Králové, konkrétně šlo o tři automobily Aero.

Součástí akce byla i účast Týmu silniční bezpečnosti neziskové organizace Bezpečně na silnicích o.p.s. – nevšední prezentace problematiky bezpečnosti silničního provozu pro všechny věkové kategorie v rámci projektu "Markétina dopravní výchova".

Díky krajské koordinátorce BESIPu Ministerstva dopravy pro Královéhradecký kraj byl k dispozici i otočný simulátor, který slouží pro nácvik vyprošťování z převráceného vozidla, a také asociuje stavy, které řidič zažívá při převrácení vozidla v případě nehody. Otočný simulátor je výchovnou atrakcí, která podá důkaz každému, kdo si chce na vlastní kůži vyzkoušet, jaké síly působí při převrácení vozidla a jak jsou bezpečnostní pásy velice důležitým prvkem bezpečnosti vozidla.

Porsche Hradec Králové (prodejce nových vozů Škoda a v rámci programu Škoda plus nabízí roční vozy se zárukou + poskytuje servis pro vozy značek VW, Audi, Seat, Škoda a užitkové automobily VW) se prezentoval formou statické ukázky, při níž představil plně elektrický vůz Škoda Enyaq a vůz Škoda Fabia poslední generace. Akce se také účastnil autorizovaný prodejce motocyklů značky Harley-Davidson® v Hradci Králové.

Vedle prohlídky areálu společnosti proběhly v rámci dne i prezentace a představení služeb nebo ukázky vystavené techniky akciové společnosti Letecké služby Hradec Králové. Šlo o hasičský automobil Tatra nebo osobní automobil Saab.
Městské lesy Hradec Králové a.s. doplnily program aktivitami pro děti i dospělé. Bylo možné si vyzkoušet své znalosti a poznávat dřeviny našich lesů.

Představila se i Policie České republiky (Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje). Policisté v rámci prevence umožnili vyzkoušení „alkoholových brýlí“, dále byli na místě přítomni policisté z personálního odboru a zodpovídali všechny otázky ohledně možnosti přijetí k Policii České republiky. Neodmyslitelnou součástí zůstává přehlídka techniky dopravní policie krajského ředitelství.

Městská policie Hradec Králové se prezentovala kamerovým monitorovacím vozem, kam mohla veřejnost nahlédnout, dále prezentačním stánkem s tištěnými preventivními materiály a dopravní soutěží pro děti.

Jednotky Sboru dobrovolných hasičů města Hradec Králové představily soudobou i historickou hasičskou techniku, která již tradičně upoutává pozornost návštěvníků všech věkových kategorií (CAS 20 T815 TERNO, dopravní automobil Fiat Ducato a historický Mercedes) a Sbor dobrovolných hasičů Libčany pak speciální historické hasičské vozidlo Praga RN DVS 8 (výrobcem nástaveb byly Továrny na hasicí zařízení, národní podnik, ve Vysokém Mýtě) a dvoukolovou přívěsnou stříkačku DS-16.

Děti, kterým se blíží konec školní docházky, resp. jejich rodiče či rodinní příslušníci, mohli v rámci akce získat informace o studiu maturitních či učňovských oborů na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti, Hradec Králové, Vocelova 1338 a Střední škole technické a řemeslné, Nový Bydžov či Střední průmyslové škole dopravní, a.s., Praha.

Sportovní fanoušci si také přišli na své. Na akci dorazili vybraní hokejisté Mountfieldu HK – úřadující extraligoví vicemistři! Mezi 12.30 a 13.00 hodin rozdávali autogramy i úsměvy, návštěvníci si s nimi mohli popovídat o povedené loňské nebo aktuální sezoně. Zároveň jim mohli popřát hodně štěstí do východočeského derby, které uvidí ČPP Aréna Hradec Králové později.

Na stanovišti oddílu SK Karate Spartak Hradec Králové si mohli zájemci změřit rychlost úderu, vyzkoušet techniky karate a proběhla zde po celou dobu akce i průběžně autogramiáda reprezentantů ČR a medailistů z Mistrovství světa a Evropy.

Uskutečnila se prezentace RC modelů osobní, nákladní a stavební techniky v měřítku 1:14 na modelové dráze RC. TRUCKBANDA, z.s. je spolek sdružující modeláře RC TRUCKŮ a modelů silniční a stavební techniky. Jde o nadšence, kteří se rádi potkávají, a společný koníček jim zpříjemňuje volný čas. Ke smysluplnému trávení volného času vedou i mladou generaci, a tak na jejich předváděcí akci návštěvníci mohli vidět společně si „hrát“ děti, rodiče i prarodiče.

Akce se účastnilo také Muzeum stavebnice Merkur a Muzeum papírových modelů z Police nad Metují.

Po celou dobu byl k dispozici stánek Vojenské zdravotní pojišťovny ČR (VoZP), kde se zájemci mohli seznámit se širokou nabídkou benefitů VoZP, změřit si tlak nebo množství tuku v těle. Těšili se na ně zaměstnanci pobočky VoZP v Hradci Králové.

KOSTKA - kolobka, s.r.o. je český výrobce koloběžek a elektrokoloběžek. Tato společnost se v rámci dne otevřených dveří prezentovala bezplatným zapůjčením všech druhů koloběžek - od dětských, městských, sportovních silničních koloběžek nebo elektrokoloběžek až po koloběžky mushingové.

Klub NERF-HK v areálu DP postavíil NERF arénu pro děti od 9 let, kde si děti mohly vyzkoušet tuto jedinečnou zábavu ve tříčlenných týmech. Pro menší děti do 8 let byla k dispozici sada terčů. NERF je oblíbená hračka mezi dětmi od firmy Hasbro, která se v ČR rozšířila zhruba od roku 2010.

K zakoupení byla knížka „Historie městské hromadné dopravy v Hradci Králové 1928–2020“, která uceleně mapuje pozoruhodnou historii MHD v Hradci Králové, ale i jiné regionální publikace z Nakladatelství Regiona paní Heleny Rezkové.

Během programu proběhla propagace dopravních reflexních prvků společnosti Reflexní s.r.o. Hradec Králové.

Svou premiéru měla společnost Locomotif design s.r.o., která nabízí módu a produkty pro fanoušky dopravy. S nabídkou potěšila jak milovníky tramvají a autobusů, tak i fandy železnice. Koupit si mohli trička, mikiny, plakáty, půllitry, čepice, batohy a další dopravně laděné věci. Kdo nestihl přímo na místě může využít e-shop.

Vydavatelství Pavel Malkus Praha přijelo s časopisy,  knihami a suvenýry s tematikou městské hromadné dopravy.

Během programu probíhala prodejní akce výrobce modelů dopravní techniky spol. AM Modely pana Miloše Chlupa, který se zabývá ruční výrobou věrných sběratelských, zpravidla plastových, modelů autobusů Karosa, trolejbusů a nákladních automobilů Tatra v měřítku 1:43.

Klub železničních modelářů Hradec Králové, který sdružuje zájemce o železniční modelářství z Hradce Králové a širokého okolí, vystavil modely silničních vozidel ve velikosti HO - 1: 87 a TT 1 : 120 - jedná se o doplňky modelové železnice. Jsou to vozidla všech značek jak tovární výroby, tak upravená (např. Ikarusy, Karosa ŠL a další). Bylo možné si zakoupit stavebnice silničních vozidel i autobusů ve velikosti 1 : 87.

Na Terminálu hromadné dopravy si návštěvníci mohli prohlédnout mj. jeho zázemí, tzn. i originální nadčasové dispečerské pracoviště – prosklenou „kouli“ o průměru 430 cm - vznášející se nad hlavami cestujících. Nemohly chybět ani ukázky dobíjení elektrobusu.

Zájemci si zde mohli koupit také dvě turistické vizitky THD - klasickou, ale i v omezeném počtu výroční vizitku (k 15. výročí otevření THD) a turistický deník s titulní fotografií dispečerského pracoviště „koule“. Do deníku mohli obdržet razítko, které je k této vizitce vydáno - vše s motivem THD. Tyto oblíbené turistické produkty jistě ocení návštěvníci, ale i návštěvníci DOD.

V terminálu se uskutečnila výstava fotografií, která mapuje historii městské autobusové dopravy nejen v Hradci Králové. Ta na období od 9. září (vernisáž proběhla v 10.00 hod) do 8. října 2023 byla připravena v hale MHD ve spolupráci se Sdružením pro elektrickou trakci.

U příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové Galerie moderního umění v Hradci Králové opět oživila prostor THD výstavou netradičních malířských a grafických děl, které jsou inspirované právě cestami městskou krajinou. Autory výtvarných prací jsou účastníci nejrůznějších akcí pro děti a dospělé, které edukátorky GMU pravidelně pořádají. Výstava byla k vidění od 9. září do 8. října 2023 v hale MHD.

Za zmínku stojí, že posledních dvou Dnů otevřených dveří DP se vždy účastnilo okolo pěti tisíc spokojených návštěvníků, ten letošní jich přilákal přes 8 tisíc! 

Do kalendáře si hned můžete zapsat další termín, a to sobotu 18. května 2024. DPMHK pozve do prostor a okolí areálu Terminálu hromadné dopravy u příležitosti oslav 75 let trolejbusové dopravy v Hradci Králové.

 


Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Zahájením DOD provedl rozhlasový a televizní moderátor Jan Kovařík. Úvodního slova se ujal ředitel DP pan Zdeněk Abraham. Za zřizovatele DP promluvil náměstek primátorky Miroslav Hloušek, hostem byl také Aleš Loprais.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Podniková sedmistovka dovezla první návštěvníky DOD na zastávku Dopravní podnik.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
V každém vozidle, které jezdilo na lince 95, jezdil jeden zaměstnanec DP.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
V areálu DPMHK stála muzejní Škoda 21 Tr.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Návštěvníkům byl otevřen i vůz Iveco E-way 12M.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Přechodný ,,domov" našel trolejbus SOR TNS 12 pro Otrokovice ve vozovně DPMHK. DSZO čeká na dodání čtyř parciálních trolejbusů SOR TNS 12 již více než půl roku po stanoveném termínu. Stejně jako první vůz pro Dopravní podnik města Jihlavy, probíhá zřejmě testování právě v Hradci Králové.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Zatímco první z šesti trolejbusů SOR TNS 12 již jezdí v Jihlavě, v Hradci mají další dva vozy.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Na točně Slezské předměstí byl přítomen i Ikarus 280.10.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Odstavené trolejbusy SOR pod střechou.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Škoda Fabia nejnovější generace.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
V areálu byla vystavená i Škoda Karoq.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Červený vůz Škoda Kamiq byl také součástí prezentace v areálu DPMHK.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Své místo měly v areálu DP i Letecké služby HK, které přivezly hasičský vůz Tatra T148 CAS 32.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Jihlava a Zlín již netrpělivě vyhlíží své trolejbusy SOR TNS 12.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Po areálu DP jezdil s návštěvníky turistický vláček.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Své místo v areálu DP měla i Tatra s vlekem, na němž byla naložená Praga závodníka Aleše Lopraise.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
U myčky byl zachycen vůz SOR NS 12 electric.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Ve flotile DPMHK se pro potřeby zájezdové dopravy nachází i autobus SOR.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Pro získání řidičského oprávnění sk. D má DPMHK k dispozici na výcvik vůz Irisbus Citelis 12M.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Uchazeči o získání řidičského oprávnění sk. B mohou absolvovat jízdy například ve voze Opel Corsa.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Podniková autoškola má ve své flotile i vůz zn. Škoda.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Vůz Renault slouží také pro potřeby autoškoly.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Vůz Peugeot je také uzpůsoben pro výcvik řidičů sk. B.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
V areálu DP byl vystaven i vůz Renault, který slouží na údržbu trolejového vedení.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Dobrovolní hasiči z Plácek přivezli do areálu DP na ukázku svůj vůz Tatra.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Z Plácek přijel na ukázku i DA Fiat Ducato.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Dobrovolní hasiči z Libčan přivezli na ukázku vůz Praga.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Krajské ředitelství PČR Královehradeckého kraje se prezentovalo v areálu DP například s vozem BMW 540i Touring s pohonem všech kol xDrive.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Pozornost návštěvníků přitahovalo i policejní Ferrari F 142-458 Italia.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Policie ČR disponuje i vozidly v civilním provedení. Příkladem může být i vůz Škoda.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Letecké služby HK přivezly i osobní automobil SAAB.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Závodní automobil Praga Aleše Lopraise.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Z myčky vyjíždí s návštěvníky vůz SOR NS 12 electric.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Výcvik řidičů sk. C + E je prováděn vozem Iveco s přípojným vlekem.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
V hale údržby vystavil DP svůj odtahový vůz Liaz.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Škoda 9TrHT28 přijíždí jako linka 95 k zastávce Dopravní podnik.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
K zastávce Dopravní podnik přijíždí i vůz Karosa.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Podniková sedmistovka se během jízdy na lince 95 podívala i na točnu Slezské předměstí.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Z terminálu hromadné dopravy vyrazil na cestu vůz Škoda 706 RTO Lux.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Za chvíli se na cestu z terminálu vydal i školní autobus.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Od hlavního nádraží se k terminálu vydal i trolejbus Škoda 9TrHT28.
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Den otevřených dveří v DP města Hradce Králové: fotogalerie
Škoda 8Tr přijíždí na lince 95 k zastávce Hlavní nádraží.