Busworld Jihovýchodní Asie 2024: setkání komfortu, inovací a udržitelnosti

Po dvou úspěšných výstavách v letech 2019 a 2022 se odvětví autobusů a autokarů rozjede na další velké setkání na Busworld Southeast Asia od 15. do 17. května 2024 na mezinárodní výstavě Jakarta International Expo v Indonésii. Busworld a vystavovatelé jsou přivítají profesionály z jihovýchodu Asie i mimo ni.

Po dvou úspěšných výstavách v letech 2019 a 2022 se odvětví autobusů a autokarů rozjede na další velké setkání na Busworld Southeast Asia od 15. do 17. května 2024 na mezinárodní výstavě Jakarta International Expo v Indonésii. Busworld a vystavovatelé jsou přivítají profesionály z jihovýchodu Asie i mimo ni.

Indonéský autobusový trh je na vzestupné trajektorii, kterou pohání urbanizace a zlepšení infrastruktury, environmentální zájmy a cestovní ruch. Posun k udržitelnějším a čistším řešením veřejné dopravy, včetně elektrobusů, významně ovlivňují vládní iniciativy. Busword proto bude pro profesionály významnou akcí.

Své nejnovější inovace přestaví nejlepší indonéští nástavbáři Laksana, New Armada, Adi Putro a Tentrem, kteří společně pokrývají 80 % podílu na trhu.  

New Armada oslaví své 50. výročí odhalením nového vozidla ve své rozsáhlé expozici zahrnující lůžkový vůz, 6metrový minibus, 8metrový midibus, několik 12metrových autobusů a další. Chystá se také zviditelnit spolupráci s jedním z předních indonéských autobusových dopravců, společností Sinar Jaya. Laksana dělá významné kroky směrem k elektrifikaci dopravy a předvede  plně elektrický 12metrový autobus s nízkým vstupem. Jako průkopník konceptu lůžkových autobusů v Indonésii inovuje svou třídu Suites, která nabízí rozmanité cestovatelské zážitky. Adi Putro se dlouhodobě věnuje konstrukci podvozku s rámem se vzduchovým odpružením, kvalitu a inovace posiluje probíhajícím výzkumem a mezinárodní spoluprací. Tentrem, známý svou vysoce kvalitní výrobou středních až velkých autobusů, se zaměřuje na posilování excelence. Na veletrh se vrací Golden Dragon a představí elektrický 6metrový Astar, 7,3metrový Intour a 12metrový E12 LD.

Na výstavě bude také široká škála komponentů, příslušenství a služeb od dodavatelů v Indonésii, Číně, Tchaj-wanu, Indie, Turecku a Spojeném království.

Speciálním vrcholem letošního programu je Company Pitch Program, který se uskuteční 16. května a je určen pro efektivní výměnu informací a prohloubení průmyslových znalostí v oblasti strojírenství.

Busworld se snaží podpořit přímé spojení v rámci odvětví a zavádí Matchmaking. Program zaměřený na překlenutí propasti mezi výrobci autobusových nástaveb (nákupci) a dodavateli komponentů, příslušenství a služby (prodejci). Má zefektivnit spolupráci a najít správné partnery pro podnikání.

Klíčovým prvkem Busworld Southeast Asia 2024 bude komplexní konference na téma elektrifikace vozového parku autobusů. Akce poskytne poznatky globálních dopravních lídrů i se zaměřením na trendy na trhu, investiční strategie a provozní efektivity při nasazení elektrických autobusů. Mezi významné řečníky patří Tom Cunnington z Transport for London a Alok Jain z Kowloon Motor Bus Company.

Nejnovější zprávy a podrobnosti o vystavovatelích, programu a vstupenkách na webu Busworld.