25 let Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska
Malá obrazová rekapitulace ADSSF z archivu BUSportálu a Dopraváku z posledních deseti let

ADSSF slaví čtvrstoletí své existence od založení. Slavnostní večer proběhne 13.2.2016 v Brně.
ADSSF slaví čtvrstoletí své existence od založení. Slavnostní večer proběhne 13.2.2016 v Brně.
Významné jubileum - 25 let od svého založení - slaví v letošním roce jedno z předních profesních uskupení v oboru silniční dopravy: Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska (ADSSF).

Samotné výročí přitom připadlo už na 22. ledna 2016. Před dvaceti pěti lety zástupci 21 podniků a dvou učilišť, které se osamostatnily po rozpadu s.p. ČSAD Brno, podepsali na ustavující valné hromadě smlouvu o založení nezávislého, nepolitického a dobrovolného sdružení. Tím byl dán základ pro vznik Asociace s.p. ČSAD Jihomoravského kraje, která se rok nato přejmenovala na Asociaci dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska (ADSSF) a tak umožnila členství subjektům i z dalších moravských a českých regionů. Členská základna se během následujících let rozrůstala o další rozhodující firmy podnikající v oboru mezinárodní a vnitrostátní osobní a nákladní dopravy či v činnostech na ně navazujících. V současné době je členem ADSSF 31 firem a organizací z celé České republiky.

ADSSF si při svém ustavení dala do vínku jako základní cíl a poslání hájit a prosazovat profesní a specifické zájmy svých členů (především v oblasti veřejné linkové osobní dopravy, tuzemské a mezinárodní nákladní dopravy, přepravních systémů, spedice, skladování a ostatních zasilatelských služeb včetně logistiky, obchodně-technických služeb a technické základny, ekonomické, daňové a cenové, právní a zaměstnanecké aj.) u orgánů státní správy a místní samosprávy. Tato orientace byla potvrzena ve stanovách ADSSF i v následujících letech, navíc v nich byla zvýrazněna i úloha asociace při zvyšování profesionality a kvality managementu členských firem pořádáním seminářů a školení. Důraz byl položen rovněž na spolupráci s ostatními profesními svazy a sdruženími u nás i v zahraničí. Činnost ADSSF tak představuje významnou odbornou platformu pro řešení problémů v silniční dopravě, prosazování rovného podnikatelského prostředí a oprávněných zájmů dopravců, ale také pro získávání nových informací a výměnu zkušeností.

Orgány ADSSF Čech, Moravy a Slezska jsou valná hromada, která se schází zpravidla 4x ročně a volené tříčlenné představenstvo a tříčlenná revizní komise. V čele ADSSF stojí nepřetržitě po celých 25 let Jaroslav Hanák, předseda představenstva prostějovské dopravní společnosti FTL-First Transport Lines a.s., který zastává významné pozice také v dalších podnikatelských a profesních sdruženích České republiky i v mezinárodním měřítku - mj. je prezidentem Svazu průmyslu a dopravy České republiky, prezidentem Svazu dopravy ČR, víceprezidentem ČESMAD BOHEMIA, členem orgánů IRU (Mezinárodní unie silniční dopravy).

U příležitosti 25. výročí svého založení pořádá ADSSF dne 13. února 2016 v Hotelu Voroněž v Brně slavnostní večer, kterého se zúčastní více než dvě stovky zástupců členských firem asociace a hostů z řad představitelů státní správy a samosprávy, Parlamentu ČR , dopravních seskupení a dalších významných osobností.

TZ ADSSF
2011: ... záběry ze slavnostního večera ke 20. výročí ADSSF
Významné jubileum ADSSF v roce 2006. Fotoreportáž z oslav

25 let Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska
Jaroslav Hanák (VH SD)