Tématika pracovních sil je v dopravě opravdu ožehavá. I kvůli stále se zvyšujícímu nedostatku řidičů autobusů otevíráme novou rubriku.
Tématika pracovních sil je v dopravě opravdu ožehavá. I kvůli stále se zvyšujícímu nedostatku řidičů autobusů otevíráme novou rubriku.
Jako první materiál připravujeme materiál BUSportál spolupracuje s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Výsledkem spolupráce je zjednodušený přístup právě pro kategorii řidič do databáze nabízených míst na webu MPSV. Již nyní ho najdete v Odkazech na Homepage BUSportálu.
V této rubrice se mohou setkávat i řidiči spolu s dopravními společnostmi se svými nabídkami a poptávkami, pokud by měli pocit, že je to pro ně užitečné i přes opravdu vypracovaný systém na webu MPSV. BUSportál se tomu nebrání.
BUSportál nadále bude podporovat změnu atmosféry v české společnosti - ta se ještě neadaptovala na myšlenku, že zejména v městské a příměstské dopravě je velký potenciál ukryt v zaměstnávání řidiček. Kromě toho, že se svou řidičskou dovedností mužům vyrovnávají, jsou daleko méně konfliktní ve vztahu k cestujícím. Současné autobusy jsou už tak vybavené, že jejich ovládání nevyžaduje žádnou nadměrnou fyzickou sílu, která je tradičně u řidičů velkých vozidel očekávána. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že ovládání moderního autobusu může být i jednodušší než ovládání osobního automobilu. Materiály už o desítkách českých řidiček autobusů naleznete v rubrice Publicistika.

Zakládáme novou rubriku "Trh práce ve veřejné dopravě".
Věra Kratochvílová v ČSAD autobusy Plzeň.