Zástupce Volvo Truck Czech s.r.o. Radko Manda přibližuje aktivity firmy Volvo v České republice:
Zástupce Volvo Truck Czech s.r.o. Radko Manda přibližuje aktivity firmy Volvo v České republice:
Zástupce Volvo Truck Czech s.r.o. Radko Manda přibližuje aktivity firmy Volvo v České republice:
"V dubnu letošního roku jsme měli možnost předvést a otestovat nový autobus Volvo 9700, který jsme měli zapůjčen od našich kolegů z Volvo Polska.

Jako jeden z prvních, kteří měli možnost si vyzkoušet tento moderní autobus byl náš servisní partner a dlouholetý příznivec Volvo Václav Cimburek ze Strakonic. Jako provozovatel tří zájezdových autobusů značky Volvo starší generace ocenil po svezení se napříč Prahou moderní řešení podvozku ( TX podvozek) s nezávislým zavěšením předních kol a kotoučovými brzdami na přední i zadní nápravě. Také výkon 420 koňového motoru (309 kW) s největším točivým momentem v nízké oblasti otáček příjemně překvapil. Nejen on, ale také zástupci firmy Eurolines hodnotili pozitivně jízdní vlastnosti tohoto "Coache". Autobus v Praze zhlédla nejen řada provozovatelů zájezdové dopravy, ale i také odborní novináři a návštěvníci prezentační akce Shell na Letňanském výstavišti. Moderně řešený interiér, pohodlné sklopné sedačky a vnitřní vybavení zaujalo zejména dámskou část návštěvníků. Více odborných otázek bylo položeno od mechaniků nejen našeho servisu v Praze, ale i autorizovaného servisu Volvo u FTL Prostějov a pracovníků ČSAD Tišnov, kam jsme s autobusem na naší "spanilé jízdě" zavítali. Zkušení mechanici odhalili pohledem do motorového prostoru upravený-položený "FH áčkový" motor se všemi známými servisními místy, filtry a komponenty. Profesionálové se také zajímali o "elektrický mozek autobusu". Zejména ocenili jeho přístupnost a přehlednost na vyklápěcím panelu nad řidičem autobusu.

Završením naší krátké prezentace autobusu Volvo 9700 v České Republice byla účast na Ostravské motoristické výstavě Wevi. Spolu se zástupcem naší společnosti Volvo Bus Corporation Matsem Timbackem jsme měli možnost přivítat na našem stánku na výstavišti Černá louka jak náměstka primátora města Ostrava Mirko Jašurka, tak i naše tradiční Volvo partnery v regionu Zdeňka Dannhofera, ředitele ČSAD Frýdek Místek , a řadu dalších provozovatelů dálkové autobusové přepravy. Všichni byli příjemně překvapeni nejen střízlivým designem, praktickým uspořádáním vnitřního vybavení, ale i konstrukcí karoserie z nerezového plechu. Doufejme, že tyto pozitivní dojmy, které tato novinka z dílny Volvo Bus Corporation v našich zákaznících zanechala, budou motivací při rozhodování o modernizaci či rozšíření autobusových parků v České Republice."

Ing.Radko Manda
Volvo Truck Czech s.r.o.
Dopravák č.11/2003, redakčně upraveno. Materiál doplníme fotografiemi.