Volvo Buses testuje svůj první elektrický autobus v Mexiku
Volvo 7900 Electric na trase 4 systému Mexico City Metrobús. Foto Volvo Buses

Elektrobus Volvo 7900 je poprvé za hranicemi Evropy. Půl roku bude v provozu v síti Mexico City Metrobús v hlavním městě. 
Elektrobus Volvo 7900 je poprvé za hranicemi Evropy. Půl roku bude v provozu v síti Mexico City Metrobús v hlavním městě. 
Po evropských trzích rozšiřuje Volvo Buses své řešení elektromobility do Latinské Ameriky. Plně elektrické dvanáctimetrové Volvo 7900 testuje v Mexico City na lince 4 v systému veřejné dopravy Metrobús.

Volvo Buses působí v Mexiku více než 20 let
(z poslední doby získal v roce 2019 objednávku do Mexico City na 200 autobusů B8R Euro 6) a nyní přichází i se svým nejnovějším řešením v oblasti udržitelné mobility. Cílem je dodávat svou technologii elektromobility v souladu s konceptem Zero City s ambicí nulových emisí, nulových kongescí, nulových nehod a nulového hluku.

Volvo Buses je zkušeným partnerem pro implementaci řešení a systémů městské elektromobility a má za posledních deset let úspěšné výsledky v několika městech po celém světě. Konfigurace elektrického autobusu Volvo 7900 Electric je výsledkem rozsáhlých zkušeností.

Zavedli jsme osvědčenou metodiku zahrnující celostní systémovou perspektivu a partnerskou spolupráci při implementaci řešení městské veřejné elektromobility. Naše metodika nepokrývá pouze samotné vozidlo - řešíme celý systém včetně nabíjecí infrastruktury, baterií, optimalizace, různých služeb a konektivity, servisu a školení,“ říká Anna Westerberg, prezidentka společnosti Volvo Buses.

Volvo 7900 testované v hlavním městě Mexika je napájen baterií o výkonu 330 kW a je nakonfigurován pro noční nabíjení. Je nízkopodlažní pro snadný přístup cestujícím a osobám se zdravotním postižením. Elektrobus bude testován šest měsíců.