Velká demonstrace pro autobusové a turistické odvětví v Německu
Berlínem opět projedou autobusy. Foto Busmagazin.de

#AlarmstufeRot 28. října: Berlínem projedou autobusy kvůli nejisté situaci autobusové a zájezdové turistiky.
#AlarmstufeRot 28. října: Berlínem projedou autobusy kvůli nejisté situaci autobusové a zájezdové turistiky.
Několik německých organizací v autobusovém a cestovním odvětví plánuje 28. října demonstrovat  za zvýšenou podporu průmyslu, který byl tvrdě zasažen pandemií Covid-19. Očekává se, že stovky zájezdových autobusů pojedou od olympijského stadionu po Braniborskou bránu v Berlíně. Téma události je #AlarmstufeRot.

Během jara a léta uspořádali v Německu dvě demonstrace, tentokrát se má zúčastnit celý cestovní ruch. Iniciativa pochází od organizace autobusových a skupinových touroperátorů RDA:

Je za pět minut dvanáct. Situace v oblasti autobusové a skupinové turistiky je stále horší a nedochází k žádnému zlepšení. Stávající opatření nestačí na to, aby naše společnosti přežily zimu v nečinnosti. Vzhledem k rostoucímu počtu pozitivních na infekci je tato velká demonstrace pravděpodobně letos poslední příležitostí k demonstraci před koncem jednání o rozpočtu v Berlíně, musíme ukázat naši katastrofickou situaci a požadovat od vlády další nezbytná podpůrná opatření, uvádí RDA.

Kromě RDA stojí za akcí celá řada dalších organizací: BTW (Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft), DRV (Deutscher Reiseverband), DEHOGA (Deutsche Hotel- und Gaststättenverband), VIR (Verband Internet Reisevertrieb), gbk (Gütegemeinschaft Buskomfort), ASR (Allianz selbständiger Reiseunternehmen).