V Plzni dnes jezdí naposledy tramvaje ASTRA
Dvě plzeňské Astry, vozy č. 301 a 303 vyjeli 18. března 2021 naposledy do ulic. Poslední měsice v provozu sloužila jen tramvaj č. 303, ta by měla zůstat v Muzeu dopravy ve Strašicích. Tramvaj č. 301 bude zachována jako historický vůz PMDP. Foto Plzeňské trolejbusy

První tramvaje LTM 10.08 s bezbariérovým přístupem Plzeňanům sloužily téměř čtvrt století. Jedna se zařadí se do flotily historických vozů PMDP. Druhá se přesune do Strašic.
První tramvaje LTM 10.08 s bezbariérovým přístupem Plzeňanům sloužily téměř čtvrt století. Jedna se zařadí se do flotily historických vozů PMDP. Druhá se přesune do Strašic.
Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) ve čtvrtek 18. března naposledy do provozu vypravily tramvaje typu LTM 10.08, známé pod názvem ASTRA. Tyto první vozy s bezbariérovým přístupem Plzeňanům sloužily téměř čtvrt století. Jedna z tramvají v Plzni zůstane a zařadí se do flotily historických vozů.

První vůz ASTRA bylo možné spatřit v Plzni v roce 1997 při zkušební jízdě. Jednalo se o první moderní tramvaj s asynchronními trakčními motory na střídavý proud (odtud právě název ASTRA=ASynchronní TRAmvaj). Tramvaj byla také prvním částečně nízkopodlažním vozem s bezbariérovým přístupem a s výsuvnou plošinou, která usnadňovala nástup invalidům na vozíku či maminkám s kočárky.

Tyto tramvaje s oficiálním označením LTM 10.08 byly první vyrobené vozy pro tramvajovou dráhu z produkce plzeňské Škodovky v poválečném období. Celkem jich do Plzně bylo dodáno jedenáct. Vozy se přes mnoho technických a konstrukčních problémů staly průlomovým mezníkem v tramvajové dopravě a vykonaly v Plzni velkou službu.  „Dnes jsme naposledy vypravily na pravidelné jízdní řády zbývající dvě tramvaje tohoto typu. Jednu z nich, konkrétně vůz ev. č. 301, který byl vyroben jako druhý prototyp a své první cestující svezl v Plzni 16. 7. 1998, plánujeme zachovat a zařadit mezi historické vozy v našem depozitáři,“ popisuje Jiří Trnka, technik elektrické dráhy PMDP. Vůz č. 303 by se měl přestěhovat do Muzea dopravy ve Strašicích.

Tramvaje ASTRA jsme už v minulém roce začali postupně nahrazovat novými vozy, které nabízí ještě větší komfort pro cestující, větší podíl nízké podlahy, moderní informační a odbavovací systém, klimatizaci prostoru pro cestující a další soudobé technologie zvyšující pohodlí a bezpečnost provozu,“ říká Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Poslední dva vozy (č. 301 a 303) je možné spatřit naposledy dnes na pravidelných spojích linky 1.


V Plzni dnes jezdí naposledy tramvaje ASTRA
ASTRA v Plzni. Foto Plzeňské trolejbusy