Střídání generací v Jihlavě
111 let MHD v Jihlavě. Stejně jako v roce 2020 vyjedou 19. září 2021 historická vozidla. Foto Město Jihlava

Dopravní podnik města vypraví v neděli 19. září historické autobusy a trolejbusy a parciální trolejbus na nově budovanou trať na Bedřichov.
Dopravní podnik města vypraví v neděli 19. září historické autobusy a trolejbusy a parciální trolejbus na nově budovanou trať na Bedřichov.
U příležitosti Evropského týdne mobility připravil Dopravní podnik města Jihlavy na neděli 19. září pro cestující a speciálně pro fandy historických vozidel akci s podtitulem Střídání generací. Jízdné na všech linkách jihlavské MHD bude zdarma a to i v historických vozech na retrolinkách R1 a R2. Pro děti je připravena soutěž.

Vyzkoušet bude možné jízdu parciálním trolejbusem po nově budované trolejbusové trati na "Bedřichov" s odborným komentářem během jízdy - linka R3.  Ve stejný den bude uvedeno do provozu nově rekonstruované trolejové vedení nad kruhovou křižovatkou ulic Havlíčkova a Pražská.

Město Jihlava připravilo v týdnu udržitelné dopravy i jiné akce zaměřené na zdravý životní styl a pohyb. Zajímavá bude také virtuální kavárna v pondělí 20. září, kde bude možné debatovat o přínosech vysokorychlostní tratě s manažerem projektu Markem Pinkavou.

Na retro linky vyjedou:

Škoda 9Tr  (zapůjčil DP Pardubice)
Škoda 14Tr (zapůjčilo ZHTA)
Škoda 24Tr (vlastník DPMJ)

Karosa ŠM 11 (zapůjčil DP Brno)
Karosa B 732 (zapůjčil DP Brno)
Karosa B 952E (vlastník DPMJ)