ČESMAD BOHEMIA zahajuje s platností od 2.5. 2003 do 30.9. 2003 pohotovostní službu, která je k dispozici o sobotách, nedělích a státních svátcích na regionálních pracovištích v Brně a Českých
ČESMAD BOHEMIA zahajuje s platností od 2.5. 2003 do 30.9. 2003 pohotovostní službu, která je k dispozici o sobotách, nedělích a státních svátcích na regionálních pracovištích v Brně a Českých
ČESMAD BOHEMIA zahajuje s platností od 2.5. 2003 do 30.9. 2003 pohotovostní službu, která je k dispozici o sobotách, nedělích a státních svátcích na regionálních pracovištích v Brně a Českých Budějovicích. Služba je určena výhradně pro řešení nouzových situací v oblasti mezinárodní nepravidelné dopravy osob.

Telefonická spojení pohotovostní služby:

  • regionální pracoviště Brno 606/931 916
  • regionální pracoviště České Budějovice 606/750200

V případě poruchy nebo havárie autobusu v zahraničí, kdy dopravní společnost bude potřebovat vyslat pro cestující náhradní autobus, se může dopravce telefonicky spojit s pracovníkem ČESMADu BOHEMIA a vyžádat si vydání potřebného povolení pro vjezd prázdného autobusu. Sdružení má v omezeném množství k dispozici povolení pro prázdný vstup do států:
Polsko, Rakousko, Bulharsko, Maďarsko, Španělsko, Itálie, Bosna a Hercegovina, Makedonie, Chorvatsko, Slovinsko, Jugoslávie (Srbsko a Černá Hora), Lotyšsko, Bělorusko, Uzbekistán, Moldávie, Nizozemí, Makedonie a Ruska.
Před výdejem povolení je dopravce povinen předložit platnou koncesní listinu, protokol o technické prohlídce náhradního autobusu, pokud tyto nejsou evidovány v databázi Sdružení a dokladovat, kde k poruše či havárii autobusu došlo (pokud je to možné předložit doklad od policie, z opravny apod.). Ve všech smluvních státech Dohody INTERBUS jsou jízdy spojené s náhradou porouchaného autobusu osvobozeny od povolovacího řízení. Dopravce musí na hraničním přechodu prokázat, že se jedná skutečně o náhradu porouchaného autobusu.
ZDROJ: ČESMAD BOHEMIA