Novým generálním ředitelem společnosti Scania je Christian Levin
Christian Levin je členem výkonné rady skupiny TRATON SE a provozním ředitelem skupiny TRATON GROUP. Od 1. května 2021 je novým generálním ředitelem a prezidentem společnosti Scania. Foto Scania

Novým generálním ředitelem a prezidentem společnosti Scania byl jmenován od 1. května 2021, nahradí Henrika Henrikssona.
Novým generálním ředitelem a prezidentem společnosti Scania byl jmenován od 1. května 2021, nahradí Henrika Henrikssona.
Christian Levin, který je v současné době členem výkonné rady skupiny TRATON SE a také provozním ředitelem skupiny TRATON GROUP, působí ve společnosti Scania již více než 20 let. Kromě své nové funkce ve společnosti Scania zůstane Levin členem výkonné rady skupiny TRATON SE.

Levin je nástupcem Henrika Henrikssona, který ze společnosti Scania odchází po 23 letech a více než 5 letech ve funkci generálního ředitele. Jeho další kroky směřují do nové firmy H2 Green Steel, jež si klade za cíl zahájit do roku 2024 výrobu oceli bez spalování fosilních paliv. Henriksson zůstane ve společnosti Scania, dokud jeho pozici generálního ředitele nepřevezme Levin.

Je nám líto, že Henrik Henriksson opouští společnost Scania a skupinu TRATON. Zároveň jsme však rovněž hrdí na to, že přijme tuto novou velkou výzvu, v jejímž rámci bude moci plně uplatnit své jedinečné odborné znalosti v oblasti udržitelnosti. Naše odvětví bude také výrazně profitovat z oceli vyráběné bez spalování fosilních paliv a skupina TRATON SE hodlá tuto firmu se zájmem sledovat. Naštěstí jsme nemohli získat vhodnějšího nástupce, než je Christian Levin. Jeho zkušenosti a znalosti o našem odvětví i společnosti Scania se dokonale doplňují. Máme tak jistotu, že budeme moci i nadále naplňovat závazek společnosti Scania k udržitelnosti a podporovat její cestu k transformaci,“ říká Matthias Gründler, generální ředitel skupiny TRATON SE a předseda představenstva společnosti Scania.

Christian Levin se připojil ke skupině TRATON SE v roce 2019. Svou kariéru zahájil ve společnosti Scania v roce 1994 jako stážista v managementu a od té doby zastával několik manažerských pozic. Levin má velmi bohaté mezinárodní odborné zkušenosti a je držitelem magisterského titulu v oboru strojírenství na univerzitě Royal Institute of Technology ve Stockholmu. Před nástupem na svou pozici ve skupině TRATON SE byl výkonným viceprezidentem a vedoucím prodeje a marketingu ve společnosti Scania.

Je pro mě mimořádnou ctí stát se generálním ředitelem společnosti Scania, která tak výrazným způsobem ovlivnila můj život a kariéru. Spolu s oddaným globálním týmem společnosti Scania budu tvrdě pracovat na ještě větší podpoře přechodu směrem k udržitelnému systému dopravy. Coby silná značka skupiny TRATON budeme pokračovat v úspěšné práci Henrika a vytvářet svět mobility příznivější pro obchod, společnost a životní prostředí,“ uvádí Christian Levin, COO skupiny TRATON SE a jmenovaný prezident a generální ředitel společnosti Scania.

Bylo pro mě velmi obtížné učinit rozhodnutí o odchodu ze společnosti Scania, v níž jsem strávil celou svou profesní kariéru a jejíž zaměstnance považuji za svou rodinu. Ve společnosti Scania jsem zažil fantastickou cestu a jsem hrdý na to, čeho jsme dosáhli. Jsem rovněž přesvědčen, že společnost Scania má velmi dobrou pozici do budoucna s jasným cílem podporovat přechod směrem k udržitelné dopravě,“ říká Henrik Henriksson, prezident a generální ředitel společnosti Scania.