NELEC od Castrosua získal Red Dot Design

Nový model elektrického autobusu NELEC od španělského karosáře Castrosua, byl jedním z produktů oceněných porotou prestižní mezinárodní ceny za design Red Dot v kategorii produktového designu.

Nový model elektrického autobusu NELEC od španělského karosáře Castrosua, byl jedním z produktů oceněných porotou prestižní mezinárodní ceny za design Red Dot v kategorii produktového designu.

Ceny Red Dot Awards jsou považovány za „Oscary“ v designu a jejich cílem je ocenit kvalitu a inovaci designérů a výrobců při tvorbě nových produktů. K profesionálnímu posouzení rozmanitosti je cena rozdělena do tří oborů - Red Dot Award: produktový design, design značky a komunikační a designový koncept.

Cena Red Dot Award, založená v roce 1955, je v současné době jednou z největších a nejuznávanějších designových soutěží na světě. Castrosua se již podruhé připojuje k vybrané skupině společností a jednotlivců, kteří jí získali a která zahrnuje známé značky jako je například Apple nebo Lamborghini.

NELEC byl jedním ze 7 800 inovativních návrhů ze 60 různých zemí, které letos usilovaly o získání prestižního ocenění. Mezi vítěze ho vybrala porota složená z 50 novinářů, renomovaných designérů a znalců v oboru, získal Red Dot 2021 za nejlepší produktový design v kategorii užitkových vozidel.

"Když jsme začali s vývojem tohoto projektu, hledali jsme řešení dvou hlavních cílů. Nejprve jsme chtěli vytvořit moderní, spolehlivý a inovativní produkt, který splní očekávání jeho provozovatelů tím, že jim nabídneme plně přizpůsobitelný autobus jejich konkrétním požadavkům. Zadruhé jsme chtěli vytvořit flexibilní a multidisciplinární návrhářský tým, který využívá nové techniky s 3D designem ve všech různých fázích. A vytvořili jsme vozidlo, které vyčnívá nad ostatními a přichází s řešením, které bude vyhovovat budoucím výzvám v oblasti mobility. Design s čistými a jednoduchými liniemi, modularitou, výborným přístupem k prvkům mechanické údržby a vylepšenými funkcemi; aniž bychom zapomněli na jeho rychlou identifikaci a přizpůsobení našimi klienty. Při vytváření NELECu jsme kladli velký důraz na estetický a funkční design bez kompromisů v průmyslové povaze produktu," uvádí Castrosua.