v rámci projektu MOBIDAYS se uskuteční v pondělí 18. června 2007 v Praze. Další koference v rámci projektu se uskuteční 21.9. v Londýně a 7.11. v Římě.
v rámci projektu MOBIDAYS se uskuteční v pondělí 18. června 2007 v Praze. Další koference v rámci projektu se uskuteční 21.9. v Londýně a 7.11. v Římě.
Cílem konference je představení evropských projektů zabývajících se vybranými tématy udržitelné mobility, jejich hlavních zjištění, doporučení a praktické využitelnosti. Konference by zároveň měla přispět k diskusi mezi všemi, kteří se zabývají udržitelnou dopravou, ať už jsou to dopravní odborníci, zástupci veřejné správy, médií nebo široké veřejnosti.

Program konference je zaměřen především na analýzu trendů a hodnocení rozvoje dopravy a snižování závislosti dopravy na ropě prostřednictvím biopaliv a vodíku.

Konference je jedním z výstupů evropského projektu ,,Sustainable Mobility Days - MOBIDAYS", který je zaměřen na vyhodnocení a diseminaci výsledků výzkumných a demonstračních projektů k udržitelné mobilitě financovaných Komisí Evropských společenství v projektech výzkumu a technologického rozvoje.
Registrační formulář, aktuální program a další informace o konferenci a projektu naleznete na webových stránkách www.mobidays.eu. Účast na konferenci je bezplatná na základě registrace. Registrace bude ukončena 13. června 2007. Konference začíná registrací v 9 hodin a konec je plánován na 18 hodin. Dotazy lze adresovat na socioeconomic@mobidays.eu
(Vzhledem k paralelní konferenci Telematika v regionální dopravě, které se v Plzni účastní redakce BUSportálu uvítáme případné postřehy účastníků konference "Socioekonomické bariéry udržitelné dopravy" na našem webu. O výstupy i materiály konference pořadatele požádáme.)