12. až 13. února probíhá na půdě Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice pod záštitou ministra dopravy ČR Ing. Milana Šimonovského a vedení univerzity konference INFOTRANS 2003. Cílem
12. až 13. února probíhá na půdě Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice pod záštitou ministra dopravy ČR Ing. Milana Šimonovského a vedení univerzity konference INFOTRANS 2003. Cílem
12. až 13. února probíhá na půdě Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice pod záštitou ministra dopravy ČR Ing. Milana Šimonovského a vedení univerzity konference INFOTRANS 2003. Cílem konference je prezentace výsledků vědy, výzkumu a praktických aplikací informačních technologií v dopravě. Konference poskytne přehled o aktuálním stavu informačních technologií v dopravě řídícím pracovníkům, projektantům.
Úvodem vystoupí řečníci ze zahraničí, kterými budou Dr. Ing. Helmut König, Dr.h.c., jehož příspěvek "Projektování seřaďovací stanice Zürich-Limmattal RBf" se zaměří na důležité etapy projektování a výstavby jedné z nejmodernějších seřaďovacích stanic v Evropě a na použití podpůrných softwarových nástrojů v rámci tohoto projektování a Ing. Javier Guzmán Ballivián, který představí základní trendy v dopravě související s informačními technologiemi v Bolívii.

V rámci prvního dne konference se vystoupí s tématikou Celostátního informačního systému o jízdních řádech David Švingr z CHAPS, spol s r.o. a RNDR. Jan Kotík z ČSAD SVT Praha, s.r.o.

V rámci konference se bude konat výstava SOFTRANS 2003, na níž mohou vystavovatelé jak z komerční, tak akademické sféry prezentovat své softwarové produkty (případně spojené s dopravním technickým zařízením), které budou demonstrovat progresivní použití informačních technologií aplikovaných na různé oblasti dopravy.


Programové bloky:
Informační systémy v dopravě a logistice
Řídící a dispečerské systémy v dopravě
Aplikace metod operačního výzkumu v dopravních systémech
Modelování a simulace v dopravě
Dopravní infrastruktura - geografické informační systémy


Více naleznete na stranách DFJP Univerzity Pardubice, odkud jsme čerpali informace.

(dabra)